EKONOMİHaber Girişi : 23 Aralık 2010 15:11

Ardahan İl müftüsü Emrullah KAYA'dan Cem Evine Ziyaret

Ardahan İl müftüsü Emrullah KAYA'dan Cem Evine Ziyaret

12 günlük Muharrem orucunu müteakiben Damal Cem Evinde bir program düzenlendi.

Düzenlenen programa İlimiz Müftüsü Emrullah KAYA’da katıldı. İl Müftümüz ile beraber Damal İlçe Müftüsü ve İlçe Müftülük personeli programda hazır bulundu. Programda Damal Belediye Başkan Vekili Kemal Dinçer, Muharrem ayı ve aşure günü hakkında bir konuşma yaptı. Dedelerin okuduğu Kur’an-ı Kerim ve yaptığı dualar ile program devam etti. Yapılan semahtan sonra misafirlere lokma ikram edildi.
Programda bir selamlama konuşması yapan İl Müftümüz Emrullah KAYA, şunları söyledi “Muharrem ayı İslam kültüründe önemli bir yer tutar. Özellikle Muharrem ayının onuncu günü olan aşure gününde hepimizin çok iyi bildiği peygamberlerle ilgili mucizevi olaylar meydana gelmiştir. Ama özellikle Muharremin onuncu gününde vuku bulan kerbela olayı ve İmam Hüseyin efendimizin beraberlerindekilerle birlikte şehit edilmeleri bütün Müslümanları derin bir üzüntüye ve acıya boğmuştur.
 
İslam tarihinde vuku bulan en acıklı olaylardan biridir. Keşke Peygamber efendimiz HZ. Muhammed Mustafa (SAVS)’ın damadı Hazreti Ali efendimizin oğlu İmam Hüseyin efendimiz şehit edilmemiş olsaydı. Ama olmuşa artık çare yok. Bu olay olmuştur, yaşanmıştır. Her Muharrem ayında tabi ki bütün Müslümanlar olarak üzüntüye ve hüzne kapılıyor ve bu büyüklerimizi rahmetle, hürmetle, şükranla yâd ediyor ve onlardan, bütün ehli beytten şefaat diliyoruz. Bugün bu programda böyle bir amaca yöneliktir. Şu noktaya da dikkat çekmek isterim ki tarihte meydana gelmiş olan ve ehli insaf ve ehli iman bütün Müslümanları derinden yaralayan bu olayları kullanarak Müslümanları biri birilerine düşürmek, tefrika, kin ve nefret tohumları ekmek isteyenler olmuştur. Bugün de bu gayretin içerisinde olanlar vardır. İşte önemli olan bu oyunlara gelmemektir.  Birliğimizi, dirliğimizi ve kardeşliğimizi muhafaza edebilmektir. Acı, bütün Müslümanların ortak acısıdır.
 
Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir Müslümanın bu olayları tasvip ettiğini ve bu olayları sevinçle karşıladığını göremezsiniz. Bu olaylardan hareketle Müslümanlar arasında şu veya bu isimler takarak ayrılık meydana getirmek isteyenler kesinlikle İslam’ın ve Müslümanların dostu değillerdir. Bunu böyle bilmeliyiz. Ben bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygı ve muhabbet ile selamlıyor, Muharrem ayında yapmış olduğunuz dua ve niyazların kabulünü Cenabı Haktan diliyor, programı tertip edenlere ve bir arada bulunmamızı sağlayanlara şükranlarımı sunuyorum”.