Zara İlçe Müftülüğünden Cenaze Yıkama Kursu

Zara Müftülüğü öncülüğünde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Bayan Cenaze Yıkama Elemanı Yetiştirme Kursu' sertifika töreni 22.03.2011 tarihinde 104 Evler Kız Kur’an Kursunda yapıldı.

Sertifika töreninde konuşan İlçe Müftüsü Mehmet ŞAHİN, ilçede bayan cenazesi yıkayan bayan sayısının yetersiz olması nedeni ile harekete geçtiklerini, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile beraber "Cenaze Yıkama Elemanı Yetiştirme" kursu düzenlediklerini kaydetti. İlerleyen günlerde köylerde de bu tür kurslar açmayı planladıklarını belirten Şahin; kursa katılan bayanlara medeni cesaretleri dolayısı ile teşekkür etti.

104 Evler Kız Kur’an Kursunda 3 hafta süreyle "temel" seviyede 27 saatten oluşan kurs düzenlendi. Kursa 46 kursiyer katıldı. 1 Mart tarihinde başlayan kurs, 22 Mart tarihinde son buldu.

Bayan Kur’an Kursu öğretmenleri Kudret EKER ve Kader ÖZTÜRK tarafından verilen kursta; ölüm ve yaşam, abdest ve gusül, cenaze ile ilgili temel kavramlar, cenazenin yıkanması, kefen ve kefenleme, cenaze namazı ve duaları, taşıma ve defin işlemleri anlatıldı. Düzenlenen programın ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.


24.03.2011 01:01:00