Yenipazar Kız Kuran Kursunda Mezuniyet Töreni

Yenipazar ilçe müftülüğü Kız Kur’an Kursunda 2010-2011 öğretim yılında okuyan talebelerin bitirme ve hatim merasimi Belediye düğün salonunda gerçekleşti.Merasim Kız Kur’an Kursu öğretmeni Sabiha CENGİZ ‘ in kısa konuşmasıyla başladı, daha sonra ilahiler, Kur’an-ı kerim okunmasıyla devam edildi skeçlerle, slayt gösterimiyle ve hatim duasının okunmasıyla son buldu.

İlçe Müftüsü Mustafa AYDIN konu hakkında bilgi verirken şu hususlara değindi: ‘’Kur’an Allah kelamıdır, o ne Cebrailin ne de Hz. Muhammed’in sözüdür manası da lafzı da Allah ‘a aittir. Kur’an’ın muhatabı insan dır.O  dünya ve Ahiret mutluluğu için gönderilmiştir.Kur’an: İtikadi hükümler, İbadet, Muamelat, Adab ve Ahlak, Ukubat Va’d ve Vaid, Nesayih ve Vesaya,  Kevni hakikatler, Kıssa ve Vakalar dan bahseder. Ayrıca Toplumsal barış, Aile hayatı, Milletlerarası münasebetler, Sevgi ve Kardeşlik, en önemlisi Evlere izinsiz girilemiyeceğinden bahseder.Müftü AYDIN konuşmasının geri kalan kısmında Kur’an ‘ın hidayet rehberi olduğundan, Kur’an okumanın faziletlerinden bahsetti , bu konuda Peygamberimizden örnekler verdi.Peygamberimizin: evlerinizde çok çok Kur’an okuyunuz,çünkü Kur’an okunmayan evde hayır az, şer çoktur ve  ev halkı daima ekonomik sıkıntı içindedir.buyurduğunu bugün günümüzdeki sıkıntıların kaynağının nerede olduğunu düşünmeye gerek olmadığını hadis-i şeriften anlıyoruz.Kur’an’ın ölü kalbi dirilteceğini,yavrularına Kur’an öğrenimini sağlıyanların başlarına kıyamet günü taç giydirileceğini belirten müftü AYDIN : Kur’an okuyanlara sevab verileceğini , Peyamberimizin; okuduğu Kur’an’ın kendisine kıyamet günü şefaatçi olacağı müjdesini verdiğini ayrıca amel defterlerinin kıyamete kadar kapanmıyacağını belirtti.Daha sonra bu merasimin vatana milletimize ve Yenipazarımıza hayırlar getirmesini ve bundan sonraki yıllarda da kız kursumuzun sahiblenilmesini ayakta kalmasını devam ettirilmesini kapanmamasını yüce Allahtan temenni ediyorum’’ dedi.

 

Merasim daha sonra öğrencilerin ilahileriyle ,Kur’an tilavetiyle, skeçlerle,slayt gösterimiyle ve hatim duasıyla devam etmiş, 2010-2011 eğitim öğretim yılını başarıyla bitirenlere belgelerinin verilmesi ile son buldu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ve merasimden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek seneye kendilerinin de kursa gideceklerini aynı coşkuyu tatmak istediklerini belirttiler.


06.06.2011 11:07:00