Yazar Mehmet Sancaktutar'ın Ölü Beyazı Romanı çıktı.

İnsan olarak hepimizin zihnini kurcalayan en bilinmeyen gerçeklerden biri de ölüm gerçeğidir. Yazarımız Mehmet Sancaktutar ölüm gerçeğine bugüne kadar alışık olmadığımız bir tarzla yaklaşmış. Kitap, ismiyle çok ürkütücü ve gizemli. Hemen aklınıza alıntılarla ölüm gerçeği üzerine yazılmış olan yazılar mı? diye geliyor. Kesinlikle hayır. Cümleler kes-kopyala yapıştır değil tamamen orijinal.

Sözcükler ve tümcelerdeki ahenk sizi gizemli dünyalara götürecek. Betimlemeler müthiş. Kelimeler ve cümleler adeta birbirini her an yanında görmek isteyen aşıkan gibi beraber. Kopyalama değil yazarın gönlünden dökülen inciler olduğu için onları yakalayabilmek için sabırsızlanacak ve okuma arzunuzu tetikledikçe yazarın ruh dünyasında adeta eriyeceksiniz.

 

Müthiş bir Türkçe ile yazıldığı için okurken zevk alacak ve en önemlisi şu anda dünyada ölü beyazı hastalığına tutulmuş, bunun farkında olanların ve olamayanların derdine deva olabilecek olağanüstü bir eserle beraber olduğunuzu anlayacaksınız. Hastalıktan kurtulma reçetesini okuduğunuzda bu kitabın sizin ruh dünyanızda yol açacağı çalkantıları hissedecek, bununla birlikte ne kadar önemli kazanımlar elde edebileceğinizi ve maziyi bırakıp da atiye nasıl ümitle bakmanız gerektiği gerçeğini anlayacaksınız.

 

Eser roman tarzında yazıldığı için bir solukta okumak için sabırsızlanacaksınız. Eseri okurken herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği bir mutlak. Kitabı tek kelime ile özetlemek gerekirse “ruh ve düşünce dünyasında kendini kaybeden ve beyni zonk zonk zonklayan bir insanın Yüce Yaratıcının kainatındaki muhteşem yaratılışta kendini bulma çabası” olarak özetlenebilir.

 

Okumanın sadece boş vakitlerde gerçekleştirilecek bir iş olmadığını, bu kitabı bir an önce bitirmek için ayrıca zaman ayırmanız gerektiğinde anlayacaksınız. Belki de bugüne kadar özel bir zaman ayırmadığınız okuma ve düşünme işine de vakit ayrılmasının hakikatini anlayacak ve bundan sonraki süreçte bu kitaptan aldığınız zevki her zaman zihninizde canlı tutarak yeniden okumayı arzulayacaksınız.

 

Romanı okuduğunuzda bu eserin müthiş bir birikim sonucunda yazılmış olduğunu yazarı tanımadan hissedeceksiniz. Bu iş için mutlaka zahmet çekilmesi gerektiğini ve zahmetsiz rahmetin olmayacağını anlayacaksınız. Bu olgunluğa ulaşmış olan yazarımızın ruh dünyasındaki duygularının, mum misali kendisi erirken çevresindeki insanları aydınlatacağını umar ve bu mükemmel çalışmasından dolayı tebrik eder, böyle orijinal ve gizemli yeni eserlerde buluşmayı temenni ederim.


29.03.2011 18:17:00