Vietnam Hükümeti Din Komitesinden Diyanete ziyaret

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Vietnam Hükümeti Din Komitesi Başkan Yardımcısı Nguyen Thanh Xuan ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Vietnam Hükümeti Din Komitesi Başkan Yardımcısı Nguyen Thanh Xuan ziyarette yaptığı konuşmada ülkelerinde 70 bin Müslüman bulunduğunu belirterek Vietnam’daki müslümanların günlük yaşantıları hakkında bilgi verdi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek başkanlığın hizmet ve faaliyetlerini anlattı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 1960’lı yıllardan beri yurt dışı faaliyetlerinin bulunduğunu aktaran Başkan Görmez, yurtdışında yaşayan ve İslami eğitim imkânlarından mahrum bulunan din görevlilerine söz konusu ülkelerde eğitim yerleri açılmasına yardım ederek veya bizzat Türkiye’de eğitim vermek suretiyle katkıda bulunduklarını anlattı.

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Türkî cumhuriyetlerden Balkanlar ve Avrupa’ya kadar geniş bir coğrafyaya hizmet götürdüklerini vurgulayan Başkan Görmez, İslam ülkeleriyle de iyi ilişkiler kurduklarını anlattı. Söz konusu ülkelerle bir çok alanda işbirliği yaptıklarını kaydeden Diyanet İşleri Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Doğru bilgiye dayalı bir din eğitiminde ısrar ediyoruz. Ahlak eksenli bir dindarlıkta ısrar ediyoruz. Bundan dolayı bütün İslam ülkeleriyle özellikle eğitim alanında iyi ilişkilerimiz var.”

Yurtdışında 4 bin camiyle hizmet verildiğini belirten Diyanet İşleri Başkanı Görmez, azınlık haklarının Müslümanların haklarıyla aynı öneme sahip olduğunu belirterek din özgürlüğünün çok önemli bir husus olduğunun da altını çizdi.


08.09.2011 09:25:00