Van'da Yılın Son Toplantısı Yapıldı.

Van Müftülüğünde  görevli personelle Ulu Cami Konferans Salonunda 30.12.2010 tarihinde 2010 yılının son Aylık Mutat toplantısı yapıldı.

 Toplantıya İl Müftüsü Nimetullah Arvas Müftü Yardımcıları Cüneyit Kulaz, M.Faysal Geylani İdari personel ve İlimizde görevli bütün Kur’an Kursu Öğreticileri ve  din görevlileri katıldı. Toplantı Hacı Enver Camii İmam-Hatibi Veli Gür'ün okumuş olduğu Kur'an tilavetiyle başladı.

İl Müftüsü Nimetullah Arvas; "2010 Yılının genel bir değerlendirilmesinin yapılmasını, tüm din görevlilerinin kendisine bir çalışma proğramı hazırlayarak bu program ekseninde çalışmalarını icra etmesini, 2011 Yılının "Cemaatle Namaz Kılma Yılı" olarak ilan ettiğini,  tüm görevlilerin Cami-Cemaat İlişkisine özen göstermesi gerektiğini, Din Görevinin gönül işi olduğunu, bu nedenle tüm görevlilerin beş vakit görevine devam etmesi gerektiğini, camiye devamı konusunda vatandaşlarımızı telkin etmelerini ve hatta her cami görevlisinin kendi çevresinden başlamak üzere cami ve çevresinde toplumu cemaatle namaz kılmaya teşvik etmesi gerektiğini" söyledi.

 Toplantıya katılan tüm Kur’an Kursu Öğreticileri ve Din Görevlilerine Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından "Kur'an'dan Öğütler" adlı iki ciltlik eser hediye edildi.


31.12.2010 22:01:00