Tutak ta Ramazan Ayı Öncesi Camilerin Genel Temizliği Yapılıyor

Ağrı-Tutak ilçesinde İlçe Müftülüğü ile Tutak belediyesinin işbirliği ile Ramazan ayı öncesi Merkez camilerin iç ve dış temizliği yapılıyor.

 

İlçe Müftüsü Naci ÇAKMAKÇI, 2007 yılından bu yana camilerin temizliğinin Belediye Teşkilatı bulunan yerlerde görev, yetki ve sorumluluklarını kullanarak belediyeler tarafından müftülüklerle  işbirliği ve koordinasyon yapılarak ücretsiz olarak temizlenmesi faaliyetine başlandığını ifade edip, bu kapsamda Tutak İlçe müftülüğü  ve Tutak Belediyesi her yıl merkez camilerin temizliğini birlikte yürütmektedir, dedi. ÇAKMAKÇI, Ramazan ayı öncesi müftülük olarak bir takım hazırlıkların yapıldığını, bunlardan birininde camilerin iç ve dış temizliği olduğunu belirtti.

 
İlçe Belediye Başkanı Bülent Osman OSMANAĞAOĞLU ise, önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda Ramazan ayı öncesi ilçe merkezindeki camilerin temizliğini yaptırdıklarını ifade  etti. OSMANAĞAOĞLU ayrıca ilçe merkezindeki camilerin bahçe ve çevre düzenlemesi,  boya ve badana ihtiyaçlarının da imkanlar dahilinde karşılanmasına çalışıldığını ifade edip, önümüzdeki günlerde ilçe merkezinde bulunan camilerin tuvalet ve abdest alma yerlerinin temizlik ve bakımının yapılacağını belirtti. Vatandaşlar ise, Ramazan öncesi camilerde yapılan bu genel temizlikten ötürü memnuniyetlerini dile getirdiler.
31.07.2010 15:07:00