Pedallar doğa için çevrildi

TEMA Vakfı Erzurum üyeleri doğaya dikkat çekmek için “Karbon Salımına Karşı Pedal Çeviriyoruz” etkinliği kapsamında bisiklet sürdüler.

Doğanın kirlenmesine tepki olarak TEMA Vakfınca bir etkinlik düzenlendi. Havuzbaşında bisikletleriyle birlikte toplanan çoğunluğu Atatürk Üniversitesi öğrencisi TEMA Vakfı üyeleri, bisiklet turuna katıldılar. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkurt’un da destek vermek için katıldığı etkinlikte Havuzbaşından Atatürk Üniversitesi kampüsüne kadar bisiklet sürüldü. Trafik polisleri etkinlik boyunca cadde güzergahında güvenlik tedbiri alarak trafiğin akışını sağladı.

Atatürk Üniversitesi Mediko tesisleri önünde bisiklet turu son bulurken burada da Müzik Bölümü öğrencileri atıklardan hazırlanan müzik aletleriyle ritim tutarak şarkı söylediler.

TEMA Vakfı Erzurum Temsilcisi Işıl Bedirhanoğlu, “Genç TEMA’lılarla birlikte “Karbon Salımına Karşı Pedal Çeviriyoruz” etkinliği kapsamında Havuzbaşından Atatürk Üniversitesi Mediko tesisleri önüne kadar bisiklet turu yaptık. Daha sonra Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri atıklarla hazırlanmış müzik aletlerle bir ritim çalışması yaptılar. Amacımız doğaya dikkat çekmek” dedi.


28.04.2014 19:36:00