Mehmet Nuri Yılmaz'dan camii fetvası

İstanbul'da yapılan bir operasyonda yakalanan baronunun, uyuşturucu parası ile cami yaptırdığının belirlenmesi, ''O camide ibadet mübah mı?'' tartışmasını da beraberinde getirdi. Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, uyuşturucudan kazanılan parayla yaptırılan camide "Gönül rahatlığıyla ibadet yapılabileceğini''  açıkladı.

İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği uyuşturucu operasyonunda yakalanan işadamı Habip Kanat'ın Ataşehir'de bir milyon liraya cami yaptırdığı ve camiye babası Mustafa Kanat'ın adını verdiği ortaya çıkmıştı. 36 metre yüksekliğinde tek şerefeli iki minaresi olan üç katlı caminin uyuşturucu olduğunun ortaya çıkması ''Burada ibadet olur mu?'' sorusunu da gündeme taşıdı.

"NAMAZ KILINIR"
Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz GAZETEPORT'a yaptığı açıklamada, kaynağı uyuşturucu parası olduğu öne sürülen Mustafa Kanat Camii'nde namaz kılınması ve ibadet yapılmasına herhangi bir engel olmadığını söyledi ve şöyle dedi:

 "Bu camide ibadet caizdir.  Cemaat gönül rahatlığıyla namazını kılabilir. Camiyi yaptıran, bunu helal veya haram parayla yaptırmış olabilir. Bu durumda camiyi yaptıran, kaynağından dolayı sevap kazanır veya kazanmaz. Ama o ayrı bir konudur. İbadet ise Allah ile kul arasındadır. Hayırsız, uğursuz bir adamın yaptıkları ise Allah'la onun arasındadır''

BİBER GAZI ORUÇ BOZMAZ
Öte yandan, Erzurum Adliyesi'nde görülen bir cinayet davası sonrası çıkan kavgada ''Oruç bozulur'' düşüncesiyle biber gazı kullanmayan polisin tavrını da değerlendiren Yılmaz, biber gazının orucu bozmayacağını söyledi. Yılmaz, "Biber gazıyla boğazından bir şey gitmiyor. Oruç yeme, içme ve cinsi ilişkiden uzak durmak demektir. Bunun dışında biber gazıyla oruç bozulmaz. Duman orucu bozmaz" diye konuştu. 


16.09.2009 13:41:00