Manisa Gölmarmara 'da Kutlu Doğum Etkinlikleri

14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Kutlu Doğum Haftası” etkinlikleri çerçevesinde;

13 Nisan 2010 (Salı):

Bayanlara yönelik olarak; konuşma yapmak üzere Manisa Müftü Yardımcısı Sevinç TEPEKAYA hanımın katıldığı “Kur’an-ı Okumak, anlamak ve yaşamak” konulu konferansa ilgi bir hayli fazla idi.

 

14 Nisan 2010 (Çarşamba):

İlçe Müftülüğünce Belediye Düğün Salonunda “Kur’an ve Hz. peygamber” konulu bir konferans düzenlendi.          

Konferansa Akhisar Kaymakamı , Gölmarmara Kaymakam Vekili Mustafa ÇEK, İlçe Müftüsü Mesut HARMANCI okul müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Konferansın açılışında konuşan İlçe Müftüsü Mesut HARMANCI; “Hangi açıdan bakarsanız bakınız içinde yaşadığımız çağın, onun örnekliğine, manevî önderliğine ve ilâhî rehberliğine ihtiyacı vardır. Bizim de onun sevgisine, aşkına; onu okumaya, anlamaya ve yaşamaya ihtiyacımız vardır” dedi.

         

Konferansa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi    

Dr. Muhlis AKAR’da:Kur’an-ı Kerim insanlığa yük ve sıkıntı olsun diye değil, doğru yola kılavuzluk etmek, ümit vermek, huzur ve mutluluk kazandırmak üzere öğüt, uyarı ve rahmet olarak gönderilmiştir. Kur’an’ın hikmet dolu mana ufkunda rahmet ve bereketi yakalamaya çalışmak, onu okumak, anlamak ve yaşamak insanoğlunun dünya ve ahiret mutluluğu kazanmasının ve kurtuluşa ermesinin yegâne imkânıdır. Kur’an bunun için rahmettir, şifadır, aydınlıktır.”dedi.

 
Konferans öncesi Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Dr.Muhlis AKAR Akhisar Kaymakamı - Gölmarmara Kaymakam Vekili Mustafa ÇEK’i Makamında ziyaret ederek Başkanlık Yayınlarımızdan bir kitap seti takdim ettiler.
 
Konferans sonunda vatandaşlara Başkanlık Yayınlarımızdan Kur’an-ı Kerim, Veda Hutbesi, Esmail Hüsna, adlı yayınlar ve gül dağıtıldı

 

15 Nisan 2010 (Perşembe):

İlçemiz Pazaryerinde Seren Gıda’nın katkıları ile takribi 3000 kişiye tavuklu pilav ve ayran ikram edildi.

Aynı günün akşamında İzmir Konak Hakimefendi Camii İmam-Hatibi Süleyman ÖZER yönetimindeki İzmir Tasavvuf Müziği Topluluğu tarafından izleyenlere farklı bir gece yaşatıldı ve program 21.00’dan 24.00’ kadar sürdü. Kalabalık salonlara sığmadı.

 
 

19 Nisan 2010 (Pazartesi):

İlçemiz Müftülüğü’ne bağlı olarak hizmet veren kur’an kurslarımız tarafından organize edilen ve geleneksel hale gelen kermesimiz Merkez (Medrese) Kur’an Kursumuzda İlçe Kaymakamı Sayın Dr. Mustafa ARI ve Eşlerinin katılımı ile açıldı. Yoğun izdihamın yaşandığı kermese Savcı Beyler Fahrettin KOÇ, Zafer HAZAR Hâkim Bey Oğuz DİK, Hâkime Hanım Öznur AKİL, , İlçe Emniyet Amiri Mustafa YILMAZ, Sağlık Grup Başkanı Mustafa AKÇA ve diğer daire amirleri, okul müdürleri katıldılar.

 

Aynı gün Kızılay tarafından program kapsamında 55 kişi kan bağışında bulundular
02.05.2010 00:43:00