Güres Valide Camii İbadete Açıldı

Siirt Merkez Güres Caddesinde  hayırseverlerin katkılarıyla Camiye dönüştürülen Valide Camii törenle ibadete açıldı.

 

Açılışa Siirt Müftüsü Faruk Arvas, Camiyi Güres Caddesine kazandıran Hayırseverler ve bazı vatandaşlar katıldı.  Vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen Cami açılış programında, açılış kurdelesi kılınan ilk Cuma namazı ile ibadete açıldı. Açılan Cami ile birlikte Siirt Merkez’de Cami sayısı 120 oldu.

 

İl Müftüsü Faruk Arvas törende yaptığı konuşmada, “Camilerimiz adı üstünde toplayan birleştiren. Müminleri birleştiren mekânlardır. Camilerimiz birlik, beraberlik ve barış içerisinde yaşamamızın manevi tapusudur. Cami aslında Müslümanların bir araya geldiği, dertleştiği, tanıştığı, kaynaştığı mekânlardır aynı zamanda. Beş vakit namazımızı camilerimizde kılmaya gayret gösterelim. Bu arada kardeşlerimizle buluşmalıyız, dertleşmeliyiz ve sıkıntısı olanlarla ilgilenmeliyiz. Cami bir eğitim mekânıdır. İslam tarihi boyunca da camide her türlü ilim tahsil edilmiştir. Bugün de biz camilerimizi din konusunda aydınlatma mekânları olarak anlıyoruz.”dedi.

 

Siirt Müftüsü Faruk Arvas konuşmasını şöyle tamamladı:

 ‘Siirt’e atanırken İlimizin en kalabalık Caddesi olan Güres Caddesine ihtiyacı hissedilen Cami ile ilgili sıkıntıların kendilerine ulaştığını, böyle hayırlı bir girişimin başlayıp -tamamlanması ile bu sıkıntıyı aştıklarından dolayı hayırseverlere teşekkür ederek tebrik etti. Müftü Arvas, Caminin Valide adının konulmasını bu hafta kutladığımız Hz. Veysel Karaniyi anma ve anne sevgisine dinimizin verdiği değerden yola çıkarak bu ismi koyduklarını, bu cami ile Siirt Merkez’de Cami sayısının 120 olduğunui bu caminin kapasitesinin 450 olduğunu sözlerine ekledi.

 

Siirt Müftüsü Faruk Arvas, Camiinin kazandırılması yönünde emeği geçen Hayırseverler adına Cami açılış Beratını İşadamı Murat Binbay’a tüm hayırseverler adına verdi.


20.05.2011 16:34:00