Görmez, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Konferans Salonu'nda İl Müftülüğü personeline hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye'nin büyük bir tarihin üzerine oturduğunu, bu nedenle hizmet üretirken sadece ülkemizi değil, tüm insanlığın düşünülmesi gerektiğini belirtti.
Diyanet camiası olarak bundan sonra Türkiye'de hizmet yürütürken sadece cami, mahalle, Konya ve Türkiye'yi düşünme lüksüne sahip olmadıklarını ifade eden Görmez, ''Tüm insanlığın ihtiyacı var. Gönül coğrafyamızdaki tüm insanlar bizden hizmet bekliyor. 2003 yılında Diyanet İşleri Başkanlığında başkan yardımcısı olarak göreve başladığımda Diyanet olarak 22 ülke ile ilişkilerimiz vardı. Şu anda Afrika Kıtası dahil 85 Müslüman ülke, topluluk veya Müslüman azınlıkla doğrudan ilişkilerimiz var'' diye konuştu.
Görmez, Kur'an ve cami hizmetlerinde, eğitimde kısacası her alanda dünyada büyük ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
''Ülkemiz önemli bir süreçten geçiyor. Övünmek yok ama büyük bir medeniyetin, tarihin çocuklarıyız. Tarih nehir gibidir, mutlaka akar gider. Ülkemiz ekonomik alanda, uluslararası ilişkilerde, sosyal alanlarda önemli gelişmeler kaydediyor. Ona paralel olarak ekonomik alanda gelişmeler yaşanırken, manevi hayatta çürümeler başlarsa o ilerlemeler bir şey ifade etmez. Daha büyük bir yük olmaya başlar milletin başına. Onun için eş zamanlı olarak seferberlik başlatarak ülkemizin dini ve manevi hayatını ilmek ilmek dokumamız lazım. 120 bin insan... Eğer bu kitle Hak'kın verdiği potansiyellerin yüzde 50'sini kullanırsa inanıyorum ki Türkiye'nin manevi, dini, kültürel sorunları kalmaz. Biz potansiyellerimizi henüz harekete geçirebilmiş değiliz. Gönül coğrafyamız hizmet bekliyor.''
-İSLAMAFOBİ KORKUSU-
Dünyada da İslam dininin çok zor bir süreçten geçtiğini anlatan Görmez, günümüzde fobi kelimesi ile tüm alemlere rahmet olarak gönderilen İslam'ın aynı kelimede birleştirilerek 'İslamafobi' kelimesi türetildiğini bildirdi.
Görmez, üretilen bu kavram ile insanların kalbine İslam'ın korkusu salındığını ifade ederek, ''Bu korkuyu salanlarla kavgayı bir tarafa bırakmalıyız. Kalplerden bu korkuyu söküp atacak büyük bir heyete, hikmetli bir heyete ihtiyaç var. Bu heyet sizsiniz'' dedi.
''MEVLANA'NIN ÜSLUBUNA İHTİYACIMIZ VAR''
Mevlana'nın mesnevisinde ''Üslubu Hakim''den bahsettiğini anımsatan Görmez, konuşmasına şöyle devam etti:
''Bunun anlamı nedir? Hiç kimseyi rencide etmeden akıllarının kapısını açmaktır. Hiç kimsenin gözüne parmağını sokmadan gözlerin ülfet perdelerini açmaktır. O, üslubu hakimi kullandığı için hiç eskimiyor. ABD'de en çok satan kitaplar arasında Mevlana'nın eserleri var. Çünkü rencide etmeden aklın kapılarını açıyor. Onun için bizim de bu üsluba çok ihtiyacımız var.''
Haber7.com
19.12.2010 01:00:00