Giresun Doğankentte Cami Dersleri başladı

Giresun Doğankent’te Camide Kur’an Eğitimi başladı. Doğankent İlçe Müftülüğü tarafından  başlatılan Camide Kur’an Eğitimi haftada 3 gün toplam 6 saat olarak veriliyor.

 

Kur’an dersleri Merkez Yeni Camiinde Salı,Çarşamba ve Perşembe günleri yatısı namazından sonra Cami İmam-Hatibi Fatih BİLGi tarafından verilirken konuyla ilgili İlçe Müftüsü Recep Şahan ; “Başkanlığımız, Kur'an öğretimi tecrübesinden  faydalanarak, vatandaşlara yönelik Kur'an öğretiminin Kur'an Kursları yanında gerektiğinde Camilerde de uygulanabilir bir şekilde yürütülebilmesi için yeni bir projeyi hayata geçirdi. Biz de Doğankent Müftülüğü olarak bu çerçevede ilçemizde 2 Şubat tarihinden itibaren Camide Kur’an eğitimi programını başlattık.Bu bir ihtiyaç idi.Zira bu konuda vatandaşlarımızdan bu doğrultuda yoğun talepler vardı.Gündüz işinden dolayı Kur’an Kursuna devam edemeyen vatandaşlarımız akşamları bu imkanımız olsa biz de Kur’an öğrensek diyorlardı.işte şimdi bu fırsat doğdu.

Derslerin  Merkez Yeni Camiinde cami İmam-Hatibi Fatih Bilgi tarafından verildiğini belirten ilçe Müftüsü Recep Şahan  haftada 3 gün toplam 6 saat olarak verilen derslerin 100 saat olarak planlandığını bu uygulamanın sadece bu seneye mahsus olmadığını gelecek senelerde de devam edeceğini söyledi.

 

Kaynak: Doğankent Müftülüğü

 

 


08.02.2010 23:24:00