FINDIKLI MEKİSKİR CAMİSİ'NİN TEMEL ATMA TÖRENİ YAPILDI

Rize'nin Fındıklı ilçesinde Mekiskir Camisi Yaptırma Yaşatma ve Onarma Derneği tarafından yaptırılacak olan Mekiskir Camisi'nin temel atma töreni yapıldı. 

Sahil Mahallesi'nde caminin yapılacağı yerde yapılan törene Rize Vali Yardımcısı Mehmet Türk, Fındıklı Kaymakamı Hakan Alkan, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Fındıklı Belediye Başkanı Adnan Özbalaban, Rize İl Müftüsü İlyas Serenli, Fındıklı Müftüsü Salih Özbek ile Rize'nin bazı ilçe ve belde belediye başkanları, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

Kaymakam Alkan, burada yaptığı konuşmada, İslamiyet'in toplumsal dayanışmayı, birlik ve beraberliği sağlayıcı bir din olduğunu söyledi. 

Camilerin tarih boyunca birlik ve beraberliğin sağlanmasında da büyük katkısı olduğunu belirten Alkan, ''Birinci Dünya Savaşı'nda ve iç karışıklık dönemlerinde milletin manevi olarak ayakta durmasında camilerimizin büyük önemi vardır. Bu camilerde ibadetler yerine getirilirken aynı safta omuz omuza, makam mevki statüsü ne olursa olsun birlik beraberlik için aynı duygu düşünce içinde ibadetler yapılıyor. Bu aynı zamanda Müslümanlığın ne kadar güzel bir din olduğunu göstermektedir'' dedi. 

Belediye Başkanı Özbalaban ise her alanda değişmekte olan ilçede camilere de büyük önem verilmekte olduğunu ifade ederek, ''Bugün temelini atmakta olduğumuz camimizin yerinde olan eski cami, maalesef iyi korunmadığı için onarılması da mümkün olmadı. Bu nedenle yıkılıp yeni bir cami yapılmasına karar verildi. İnşallah bu cami de en yakın zamanda bitirilip hemşehrilerimizin hizmetine sunulacaktır'' diye konuştu. 

Fındıklı Müftüsü Salih Özbek de caminin Fındıklı İlçe Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı Fındıklı Şubesi ve Mekiskir Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği işbirliği ile yaptırılacağını anlatarak, caminin 2012 yılı ramazan ayında tamamlanmasının planlandığını kaydetti. 

Törende cami inşaatı için katkıda bulunan Adnan Özbalaban ve Mevlana Karali'ye teşekkür belgesi, Davut Şişman ve Mesut Sunar'a da plaket verildi. 

Bu arada tören alanına kurban etmek için getirilen koyunun, kesecek olan kişi ile yakınlaşmasından etkilenen Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, koyun karşılığında 100 metreküp beton vererek koyunun kesilmesini engelledi.


18.03.2011 23:52:00