Fener Çaykur Camii Kız Kur'an Kursundan Muhteşem Mezuniyet

2009–2010 Eğitim yılında açılan Rize İl Müftülüğüne bağlı Fener Çaykur Camii Kız Kur’an Kursu 1. Mezuniyet Programını 05.05.2010 tarihinde İsmail Kahraman Kültür Merkezinde gerçekleştirdi.

Sunuculuğunu kurs idarecisi Seçkin Ergün’ün yaptığı program Rize İl Müftüsü İlyas Serenli’nin açılış ve teşekkür konuşmasıyla başladı. İl Müftüsü İlyas Serenli, hanımların kurslara gösterdikleri ilgiden son derece memnun olduklarını belirterek, bir dahaki eğitim sezonunda dört yeni bayan kursu açacaklarının müjdesini verdi.
Halkın yoğun ilgisine ve beğenisine mazhar olan program, kurs öğrencilerinin ilahi, şiir ve tiyatro sunumlarıyla devam etti.
 

Fener Çaykur Kız Kur'an Kursu idarecisi Seçkin ERGÜN “bu benim aynı zamanda veda programım.Eşimin görevi sebebiyle geldiğim Rize'den yine eşimin görevi sebebiyle ayrılmak zorunda kalıyorum. 2004 yılında geldiğim Rize'de ilk olarak Felenksu'da sonra Mataracı'da son olarak da Fener Çaykur'da görev yaptım” diyen Seçkin ERGÜN acı tatlı hatıralarını paylaştığı Rize'de ki mesai arkadaşları ve Rize halkıyla helalleşti. Gözyaşlarını saklayamayan hoca hanım salonda duygulu anlar yaşattı.

 
Finalde Kurs Öğreticisi Tuğba KÖSE'nin yetiştirdiği hafızına taç takması ve öğrencisiyle Esma-ül Hüsna'yı söylemesi çoşkulu anlar yaşatırken program Seyhan TABAK hocanın dokunaklı duası ile son buldu.

Programın sonunda Fener Çaykur Camii Kız Kur’an Kursu öğrencileri ve öğreticileri, Mehmet Mataracı Kız Kur’an Kursu öğrenci ve öğreticileri, Rize İl Müftülüğü Aile İrşad Bürosu çalışanları ve Diyanet Sen Rize Şubesi tarafından Seçkin Ergün’e Plaket ve çiçek takdim edildi.

 


10.05.2010 00:08:00