Eskişehirde Kuran Kursu Öğreticilerine Seminer Düzenlendi

Eskişehir İl Müftülüğü tarafından Kur’an Kursu öğreticileri için 15-16 Ocak 2011 tarihleri arasında Eğitim Semineri düzenlendi. Seminere 154 Kur’an Kursu Öğreticisi ve 35 İmam- Hatip katıldı.

Eğitim Semineri 15 Ocak 2011 Cumartesi günü Birlik Vakfı Konferans salonunda Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Kur’an ı Kerim Okunmasıyla başladı. 

Açılışta konuşma yapan İl Müftü Vekili Selami BAĞCI Amacımız Eskişehir’de Yüce Dinimizi değerli halkımıza en güzel şekilde anlatmaktır. Bu sebeble’ de Kur’an Kursu Öğreticilerimiz, Aşere Takrib-Tayyibe ve Tashih-i Huruf Kursuna devam eden din görevlilerimiz için Eğitim Semineri düzenledik. Önümüzdeki günlerde de değişik eğitimlerle görevlilerimizi en üst seviyede geliştirmek amacıyla kurslarımız devam edecektir. dedi.

Seminere Manisa Eğitim Merkezi Müdürü Osman EGİN , Hüseyin ÖRESİN ve Diyanet İşleri Başkanlığı Daire Başkanlarından Dr. Ulvi ATA katıldılar.

İlk gün kursiyerlere; Osman EGİN “ Kur’an Tilavetinde Tavır Oluşturma, Kur’an Alfabesinin Öğretimi” Hüseyin ÖRESİN’de “Din Eğitiminde Etkili İletişim, Ders İşleme Yöntemleri (Dini Bilgiler)” hakkında bilgiler verdiler.

16 Ocak Pazar günü; Osman EGİN “Kur’an Eğitiminde Hata Düzeltme Yöntemleri (Uygulama)”, Hüseyin ÖRESİN , “Etkili Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri”’ni aktardıktan sonra birlikte Ezber Yapma Yöntemlerini kursiyerlere anlattılar.

Dr. Ulvi ATA “Diyanet İşleri Başkanlığı Yeni Eğitim Anlayışı” konusunu işledi ve  “arkadaşlar kusura bakmayın bizde mazeret ölmüştür başımız sağ olsun, işimizi en güzel bir şekilde yapmalıyız bu köklü millet bizden çok şeyler bekliyor rabbim hepimizi muvaffak etsin” dedi.

İlimizde Müftü yardımcılığı görevini yürütürken, Başkanlığımız Yaygın Din Öğretimi Daire Başkanlığına vekâleten atanan Belgin AYDIN’da seminere katıldı.

Dr. Ulvi ATA, Belgin AYDIN ve beraberindekiler Eskişehir İl Müftülüğü Mal Hatun Eğitim Merkezini ziyaret ettiler. ATA “Ecdattan kalan bu manevi ortamda ders yapmak herkese nasip olmaz Eskişehir’e gelmekte geç kaldığımı buraya gelince  anladım sizleri bu hizmeti sunduğunuz için tebrik ediyorum” dedi.

Eğitim Semineri Kursiyerlere dağıtılan KATILIM BELGESİ programından sonra sona erdi.

Haber: Enes ÇINAR – Eskişehir İl Müftülüğü


20.01.2011 22:16:00