Eskipazar da Kadir Gecesi Programı Ve Sakal-I Şerif Ziyareti

Karabük İli Eskipazar ilçesi Hamzalar Köyü Camiinde bulunan Sakalı Şerif her yıl olduğu gibi bu yılda Kadir gecesinde düzenlenen bir törenle ziyarete açıldı.

Hamzalar Köyü Kalkındırma Ve Yardımlaşma Derneğinin her yıl geleneksel olarak verdiği iftar yemeğine bu yıl 1000’e yakın ziyaretçinin iştirak ettiği görüldü. Yapılan toplu iftar duası ve cemaatle kılınan akşam namazının ardından Teravih namazı öncesi Müftülüğümüzce düzenlenen özel vaaz-irşat programı kapsamında daha önce İlçemiz Yazıboy köyünde İmam-Hatiplik yapan, halen Erzurum Eğitim merkezinde İhtisas Kursu görmekte olan ve Ramazan ayı nedeniyle Karabük’te geçici görevli Vaiz olarak bulunan Abdülkadir BEKİROĞLU Kadir Gecesi hakkında sohbet yaptı.

Teravih namazı sonrası salâvatlarla yerinden alınan ve özel örtüsünden çıkartılan Peygamber Efendimizin mübarek sakal-ı şerifleri, yine özel bir cam fanusun içine konularak ziyarete açıldı. Düzenlenen program ve sakal-ı şerif ziyareti, Müftülüğümüzce kurulan kapalı devre yayın ile canlı olarak dışarı aktarıldı. Sinevizyon gösteriminin de yapıldığı sakal-ı şerif ziyaretine, Merkez Yusufbey Camiinde okunan Mevlid-i Şerifin akabinde İlçe Müftümüz Tahsin YAZGAN da iştirak etti. Resmi-sivil çevre köyler ve çevre ilçe ve illerden de bir çok kişinin Sakal-ı Şerif ziyaretleri sahura kadar devam ederken, Müftülük İlahi Gurubu tekbir, tehlil, salat-ü selam ve birbirinden güzel ilahilerle geceye ayrı bir güzellik kattı.


09.09.2010 04:12:00