Erzurum'da iftar sofraları Ökkeş Usta'yla tatlanacak

Tatlıcı Ökkeş Usta bu Ramazan'da da iftar sofralarını tatlandıracak

Ramazan KARATAŞ-Palandöken
Halka tatlısından şekerpareye, burma kadayıftan tepsi kadayıfa, künefeden, baklavadan, yaş ve kuru pastaya varıncaya kadar tatlının Erzurum'da vazgeçilmez adreslerinden biri olan Tatlıcı Ökkeş Usta bu Ramazan'da da iftar sofralarını tatlandıracak    
Erzurum'da iftar sofralarına lezzetiyle damga vuran kadayıf dolması, Ramazan Ayı'nda da sofralara "tat" katıyor. Erzurum denince akla ilk gelen lezzetlerden kadayıf dolması tatlısı, bu Ramazan'da sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasındaki yerini alıyor.
Kadayıf dolmasının Erzurum'daki vazgeçilmez adreslerinden biri olan Tatlıcı Ökkeş Usta İşletme Müdürü Ümit Çağlayan, Ramazan ayı ile birlikte her Erzurumlunun iftar sofrasında mutlaka kadayıf dolması bulunduğunu belirterek, "Zengin fakir her Erzurumlu iftarda kadayıf dolmasını sofrasında bulundurur. Ramazan ayı öncesi siparişlerimizde büyük bir yoğunluk yaşıyoruz. Günlük üretim bu dönemde en az 3-4 katına çıkar. Bunun yanı sıra hem yurtiçi hem de yurtdışındaki müşterilerimizin siparişlerini hazırlayarak kendilerine ulaştırıyoruz" dedi. 
Normal günlerde günlük 2 bin adet kadayıf dolması sattıkları, bu rakamın Ramazan ile birlikte 5-6 bine ulaştığını ifade eden Çağlayan, "Günlük 130 kilo kadayıf dolması satıyoruz. Ramazan boyunca 4 tona ulaşıyor. Erzurum'daki diğer işletmelerle birlikte Ramazan ayı boyunca 50 tona yakın kadayıf tüketiliyor. Yoğun talebi karşılayabilmek için personel sayımızı da iki-üç kat artırıyoruz"diye konuştu? 
Yaklaşık 60 kişinin istihdam edildiği Tatlıcı Ökkeş Usta'da şerbetli, sütlü, yaş ve kuru pasta olmak üzere günlük 160 çeşit ürün günlük olarak üretiliyor. İnternet sitesi üzerinden Türkiye'nin dört bir yanına başta kadayıf dolması olmak üzere ürünlerin satışını gerçekleştirdiklerini anlatan İşletme Müdürü Çağlayan, "Halka tatlısından şekerpareye, burma kadayıftan tepsi kadayıfa, künefeden baklavadan, yaş ve kuru pastaya varıncaya kadar 160 çeşit ürünümüz var. Ürünlerimizi internet sitemiz üzerinden yurt içi ve yurt dışına satıyoruz. okkesusta.com.tr  adresi üzerinden verilen siparişlerimizi en kısa sürede adresine ulaştırıyoruz. 
Her yıl olduğu gibi bu ramazan ayında da Tatlıcı Ökkeş Usta onlarca çeşit tatlısıyla müşterilerine hizmet verecek. Ramazan için tatlı siparişlerinin şimdiden alınmaya başlandığını belirten Tatlıcı Ökkeş Usta İşletme Müdürü Ümit Çağlayan, Ökkeş Usta şubelerinin vatandaşlara en iyi hizmeti sunacağını söyledi. 1977'den buyana Tatlıcı Ökkeş Usta'nın vatandaşların ilk tercihi olduğunu ifade eden Çağlayan 60 çalışanımızla kendi imalathanemizde tatlılarımızı üretiyoruz. Hem marketlere hem de müşterilere tatlı yetiştirmek için 24 saat hizmet vereceğiz. Ramazan ayında normal bir güne göre 4 kat daha fazla tatlı üretiyoruz. Bu yılda 30 çeşit tatlımızda hem Cumhuriyet Caddesi hem de Çaykara Caddesi'nde vatandaşlarımızın hizmetindeyiz" diye konuştu.


17.06.2015 12:29:22