Erzurum’a mevsimin ilk karı yağdı

Erzurum şehir merkezine mevsimin ilk karı ekim ayında yağdı. Sonbahar mevsiminin yaşandığı ekim ayının ortalarında şehir merkezinde etkili olan kar vatandaşları şaşırttı.

Erzurum'da gece yarısından itibaren etkisini gösteren sağanak yağış, ilerleyen saatlerde yer yer kara dönüştü. Kent merkezine düşen mevsimin ilk karı, sabahın erken saatlerinde Erzurumlulara sürpriz yaşattı. Özellikle yüksek kesimlerde ve Palandöken'in zirvesinde etkili olan kar yağışıyla birlikte bölge, beyaz örtüyle kaplandı.

Kar yağışı sonrası Erzurum'da adeta kış mevsimine "merhaba" denirken, vatandaşlar ilk karın heyecanını sosyal medya hesaplarında paylaştıkları görüntülerle yaşadı. Palandöken ilçesindeki mahallelerde, park ve bahçeler, araçlar, ağaçlar, kaldırımlar ve çatılar karla kaplandı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, bölgede yağışlı havanın hafta sonuna kadar etkisini sürdüreceği ve sıcaklıklarda hissedilir derecede düşüş yaşanacağı bildirildi. Erzurumluların kış hazırlıklarına erkenden başlaması gerektiği uyarısında bulunuldu.

PALANDÖKEN BEYAZ GELİNLİĞİNİ GİYDİ

Dron ile görüntülenen kayak merkezi beyaz örtüsüyle görsel şölen oluşturdu.

Erzurum’da etkili olan kar yağışı sonrası Palandöken Kayak merkezi beyaza büründü.

Kent merkezinde etkili olan sağanak yağış gece yarısından itibaren yüksek kesimlerde kar şeklinde etkili oldu. Kar yağışı sonrası Palandöken adeta beyaz gelinliğini yeniden giyerken beyaz örtüyle kaplanan kayak merkezinde adeta görsel şölen oluştu.

Palandöken Kayak Merkezi’nde dron ile görüntülenen muhteşem manzara izleyenleri heyecanlandırdı.

 


19.10.2024 09:08:17