Diyanet Kaçak Umrecileri Uyradı

Son yıllarda sayıları azalsa da  umre vizesi  ile Suudi Arabistan?a gidip umreden sonra Türkiye?ye dönmeyerek Hacca kadar kaçak olarak kalıp, haccını yaptıktan sonra ülkemize dönen vatandaşlarımız bulunmaktaydı.  Bunlar Suudi Arabistan makamlarınca takip ediliyor ve yakalandıklarında da çeşitli yollarla hemen ülke dışına gönderiliyorlardı.

 Ancak son yıllarda Suudi Arabistan makamları,  gerek kaçak umrecilerin sayısının çokluğu, gerek ülkedeki Harem civarındaki inşaat çalışmalarının yoğunluğu, gerek kaçak umrecilerin bazı olumsuz faaliyetlere bilerek veya bilmeyerek karışmaları ve gerekse diğer sebeplerle tutumlarını sertleştirme yoluna gitmişlerdir.

 Bu durum karşısında vatandaşlarımızın umre ve hac ibadetlerini en iyi şekilde yapmalarını amaçlayan Diyanet İşleri Başkanlığı İl Müftülüklerine ve TÜRSAB?a gönderdiği yazıda vatandaşlarımıza gerekli uyarıların  yapılmasını  ve bu konuda bilgilendirilmelerini istedi.

 Başkanlığın söz konusu yazısında özetle şöyle ;

 ?Suudi Arabistan güvenlik birimleri hac döneminde kaçak umrecilerle ilgili operasyonlarını daha da artırmaktadır. Bundan önceki yıllarda bu durumda olan kişilerden  yakalananlar hızlı bir şekilde ülkelerine gönderilmekteydi. Ancak, Suudi Arabistan Hükümetinin benimsediği yeni uygulamaya göre bu yola tevessül edenlerin hapis ve para cezasına çarptırılmaları mümkün hale gelmiştir? denilmektedir


30.08.2009 14:23:00