Din Görevlileri Yaz Kuran Kursu Öncesi Seminere Alındı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca ülke genelinde 21 Haziran 20 Ağustos 2010 tarihleri arasında 3 kur olarak düzenlenecek olan Yaz Kur’an Kursları Siirt İl Müftülüğü bünyesinde görev yapan din görevlilerine yönelik eğitim verilmeye başlandı.

     

Siirt İl Müftülüğü konferans salonunda gerçekleştirilen ve 5 gün sürecek olan seminerde İl Müftü Vekili ve Kur’an Kursları Müdürü Ahmet Uluç tarafından dün görevlilerine kurs programı boyunca dikkat edecekleri hususlar hakkında bilgiler verildi.



Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan İl Müftü Vekili Ahmet Uluç, 21 Haziran’dan itibaren, ilköğretimin 5’inci sınıfını tamamlayan öğrenciler için kanuni temsilcilerinin talebine bağlı olarak Kur’an ı Kerimi ve Mealini öğrenebilmeleri ve Dini Bilgilerini geliştirebilmeleri amacıyla 9 hafta süreli Yaz Kur’an Kursları düzenleniyor. 3 Kur halinde yapılacak olan Yaz Kur’an Kurslarında, Kur’an ı Kerim, İtikat, İbadet, Siyer ve Ahlak Dersleri yapılacak.Haftada 5 gün, günde 3 saat olarak yapılacak derslerin sonunda kurlarını başarı ile bitiren öğrencilere Katılım Belgesi verilecek dedi.

Yaz Kur’an Kurslarına her yıl il genelinden binlerce öğrencinin katıldığını ifade eden Uluç, Onların psikolojik gelişimine uygun olarak eğitim öğretim yapmamız gerekmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan müfredat çerçevesinde verilecek eğitimin kalitesini artırmak, doğru din anlayışını, bilgisini öğretmek istiyoruz. Bu amaçla din görevlilerimizi kurs öncesi seminere alıyoruz. Diye konuştu.

 

 220 Din görevlisinin katıldığı ve 5 gün sürecek seminerleri, Siirt Müftü Vekili Ahmet Uluç, Yatılı Bölge Kur’an Kursu Müdürü Ahmet Aydın ve Vecide Kuzu Kız Kur’an Kursu öğretmeni Melek Çeşme tarafından verilmektedir.


17.05.2010 22:04:00