CUMHURİYET SAVCISI O BABAYA CEZA VERİLMESİ YÖNÜNDE MÜTALAASINI VERDİ

Cem BAKIRCI’NIN HABERİ

ERZURUM’DA 8 yaşındaki öz kızına cinsel istismarda bulunduğu iddiası üzerine hakkında yakalama kararı çıkarılan baba N.Ö. (31)  geçtiğimiz Eylül ayında İstanbul’da yakalandı. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame N.Ö., hakkında  öz kızı olan A.Ö.’ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 8 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlanılan baba N.Ö.,”Allah yukarda görüyor, duyuyor. Adaletinize sığınıyorum. Mağdur olan ben ve öz kızımdır” dedi. Baba N.Ö. hakkında Cumhuriyet Savcısı cezalandırılması yönünde mütalaasını verdi.

YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI, İSTANBUL’DA GÖZALTINA ALINDI

Erzincan’dan Erzurum’a taşınan ve hurdacılık yaparak geçimini sağlayan 31 yaşındaki N.Ö. iddiaya göre, öz kızı olan 8 yaşındaki A.Ö.’ye değişik tarihlerde iki kez cinsel istismarda bulundu. Anne S.Ö., eşinin kızına karşı işlediği cinsel istismar suçuyla ilgili olarak gittiği Kocaeli Gölcük Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

 

Olayın  Erzurum’da meydana gelmesi üzerine suç duyurusu talimatının Erzurum’a gönderildi. Bunun üzerine Erzurum 2. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından  öz kızına? cinsel istismar’ suçunu işlediği iddiası ile baba N.Ö. hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Baba N.Ö. , İstanbul’da yakalanarak gözaltına alındı.  İstanbul 32’nci Sulh Ceza Mahkemesi  tarafından yakalama kararı vicahiye ye çevrilen N.Ö. cinsel istismar’ suçundan tutuklanarak Erzurum’a gönderildi.

 

“MAĞDUR OLAN BEN VE ÖZ KIZIMDIR”

 

Bu gün görülen duruşmada ifade veren Baba N.Ö., suçlamaları kabul etmedi. Baba N.Ö.,”Sivas’ta oturuyorum. İki çocuğumla birlikte yaşıyorum. Kayınpederimin yanında kalan kızım A.Ö. benim öz kızımdır. Ben böyle bir suç işlemedim. Bu bana yapılan büyük bir iftiradır. Kayınpederim gönderdiği baldızımla kızlarımı benden alıp İzmit Gölcük’e götürdüler. Bunun üzerine karakola gidecektim. Üzerimde tehdit ve baskı kurdular. Beni tehdit ederek dövdüler. Bunun üzerine İstanbul’a kardeşlerimin yanına gittim. Mağdur ben ve öz kızımdır. Sivas’ta kayınpederimin yanına gittiğimde bu şekilde gidip şikâyet edeceklerini, beni öldüreceklerini söyleyerek tehdit edildim. Bu eylemi kızıma yönelik H.K. yapmıştır. Allah yukarıda görüyor, duyuyor, Adaletinize sığınıyorum. Beraatımı istiyorum. Benim üzerime kara bir leke atılmıştır. “

MAĞDURE KIZI,”TEPKİ GÖSTERDİĞİMDE, SAÇLARIMI ÇEKİYORDU"

Gölcük Cumhuriyet Savcılığı’nda ifadesi alınan 8 yaşındaki A.Ö. ,’Biz Sivas’ta oturuyoruz, daha sonra Erzincan’a yerleştikten kısa bir süre sonra Erzurum’a geldik. Babam sürekli olarak beni taciz ediyordu.  Evde annemi dövüp dışarı kovduğunda bana tacizde bulunuyordu. Ben kendisine tepki gösterdiğimde saçlarımı tutarak çekiyordu. Bu anlattıklarım bir iki yıl öncesi olmuştu. Erzurum’a yerleştikten sonra, beni bir okula götürdü. Okulda kimse yoktu. Orada bulunduğum sırada bana arkadan organını sürttü. Sonra ise eve getirdi. Başka bir gece beni otogara götürerek aynısını yaptı. Bu olayların yaşanmasından sonra annemle birlikte Gölcük’e geldik. Erzurum’dayken annem ile birlikte  polise gittik. Ben muayene oldum. ?Bir şey yok’ diyerek bizi gönderdiler.’

 

Hazırlanan iddianamede, anne S.Ö.’nün eşi N.Ö.’nün öz kızı olan A.Ö.’yü aynı yatakta babası ile birlikte çıplak yakaladığını ve kızının kendisine babasının cinsel tacizde bulunduğunu itiraf ettiği ortaya çıktı.

SOSYAL HİZMETLER UZMANI: "MAĞDURE ETKİ, TESİR ALTINDA DEĞİL"

A.Ö. ile görüşen Sosyal Hizmet Uzmanı ise  ’Mağdurenin söylemlerine itibar edilebileceği kanaatindeydim. Mağdurenin ifadelerinde her hangi bir etki ya da tesir altında olamadığı anlaşılmıştır" yönünde görüş  belirtti.

Kocaeli Adli Tıp Kurumu tarafından  12 Ağustos 2103 günü mağdure  A.Ö.’nün yapılan muayenesinde fiili livata bulgularına rastlandığı ve vücuduna organ veya sair cisim sokulmuş olduğu belirtildi.  Adli Tıp Raporu’nda olay tarihinde mağdurenin ruh sağlığının bozulduğu yönünde her hangi bir psikopatolojik bulgu tespit edilemediğinden beden ve ruh sağlığının bozulmamış olduğu belirtildi.

CUMHURİYET SAVCISI MÜTAALISINI VERDİ

3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu yargılanan baba N.Ö. hakkında Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Ayyayla, sanığın üzerine atılı cinsel saldırı suçunu işlediği ve toplanan deliller neticesinde TCK 103/2, 3-4 maddeleri kapsamında ‘cinsel istismar’ suçundan cezalandırılması yönünde mütalaasını verdi.

8 YILDAN 15 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ İLE DAVA AÇILDI

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, baba N.Ö. hakkında Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde TCK’nin 103- 2, 103-3 maddeleri kapsamında? çocuğun nitelikli cinsel istismar’ suçunu işlediği iddiası ile 8 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açıldı.

Mahkeme heyeti, baba N.Ö.’nün tahliye istemini reddederek tutukluluk halinin devamına karar verdi.


02.12.2013 13:24:00