Çukurova ilçesinde Mehmet Baysal Hoca Camii, törenle ibadete açıldı

Çukurova ilçesinde yapımı gerçekleştirilen Mehmet Baysal Hoca Camii Camii’nin açılış törenine,Vali yardımcısı; Mustafa Yüksel Karadağ, Çukurova Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, Adana İl Müftüsü İsmail Canbolat, Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, Çukurova Emniyet Müdürü Yusuf İslam, Sarıçam İlçe Müftüsü Murat Demir, İl Müftü Yardımcısı Mustafa Turan, Çukurova İlçe Müftüsü Abdullah Demir ve Çeşitli mülki erkân ve çok sayıda vatandaşlar iştirak ettiler.

Çukurova İlçesinde Belediye evleri Mahallesinde 84164 sokak Eski polis Lojmanları mevkiinde 2008 yılının Mayıs ayında başlanan 4250 metrekare arsa üzerine yapılan cami 07.06.2011 tarihinde görkemli bir törenle ibadete açıldı. 500 m2 alan üzerine oturtulan cami alt katı ve mahfil katıyla birlikte 900 kişilik cemaat kapasitesindedir.

Klasik Osmanlı Mimarisiyle yapılan Cami dış ve iç mimari ve süslemeleriyle göz doldurucu bir mahiyet arz etmektedir. Dernek Başkanı Osman Alkış Caminin daha bir hayli borcu olduğunu belirterek hayırsever vatandaşların yardımlarını beklediklerini belirtti.

 İlçe Müftüsü Abdullah Demir ve diğer Mülki erkân yaptıkları konuşmalarda Camilerin asr-ı saadetten beri birleştirici ruhuna temas ettiler. Ayrıca belediye başkanı caminin çevre düzenlemesini yapacağını da vaat etti. Açılış sonunda da davetlilere Adananın yöresel yemeği sıkma ikram edildi ve Çukurova Müftülüğünce Ayet, hadis ve dua kartelaları dağıtıldı.

Haber : Ahmet TOKDEMİR


09.06.2011 23:06:00