Atatürk Üniversitesi, uluslararası alanda bilimsel iş birliği ağını genişletme hedefi doğrultusunda önemli bir adım daha attı. Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, iş birliği protokolleri imzalamak üzere Polonya ve Litvanya’ya resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.
Hem akademik hem de kültürel anlamda yeni kapılar açarak üniversitenin global alandaki etkinliğini artırmayı yönelik iş birliği ziyaretlerini sürdüren Atatürk Üniversitesi, Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi doğrultusunda yoğunluk verdiği uluslararasılaşma misyonuna yönelik adımlarına hız verdi.
Geçtiğimiz günlerde Azerbaycan üniversiteleriyle imzalanan protokoller ile Türk Dünyasına yeni bir kapı açan Atatürk Üniversitesi, saygın sıralama kuruluşlarında üst sıralarda yer alan Polonya’daki eğitim kurumları ile iş birlikleri gerçekleştirmek için eğitim odaklı bir seyahat gerçekleştirdi.
Ziyaretin ilk durağı Lublin Yaşam Bilimleri Üniversitesi ile Maria Curie - Sklodowska Üniversitesi oldu. Üniversiteler arasında kurulması planlanan eğitim köprüsüne yönelik gerçekleştirilen görüşmelerde; akademik değişim programları, ortak araştırma projeleri, kültürel etkinlikler ve öğrenci değişim programları gibi konular ele alındı. Lublin Yaşam Bilimleri ve Maria Curie - Sklodowska Üniversiteleriyle imzalanan protokoller, üniversitelerin akademik kadrolarının karşılıklı ziyaretlerini, ortak sempozyum ve konferansların düzenlenmesini ve öğrenci değişim programlarını kapsıyor.
REKTÖR ÇOMAKLI: ATILAN TÜM ADIMLAR STRATEJİK PLANININ BİR PARÇASI
Bu iş birliklerinin, sadece akademik anlamda değil, aynı zamanda iki ülke arasındaki kültürel bağların güçlenmesine de katkıda bulunacağını aktaran Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı: "Atatürk Üniversitesi olarak uluslararası arenada daha güçlü bir konumda olmayı hedefliyoruz. Polonya ve Litvanya’daki üniversitelerle gerçekleştirdiğimiz ve gerçekleştireceğimiz bu iş birlikleri, bilimsel ve akademik çalışmalarımızı daha da ileriye taşıyacak. Öğrencilerimize ve akademik kadromuza yeni ufuklar açacak bu ortaklıkların, üniversitemizin globalleşme sürecine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.
Gerçekleştirilen akademik ziyaretlerin Atatürk Üniversitesinin stratejik planının bir parçası olduğunu vurgulayan Rektör Çomaklı, sağlık bilimlerinden, mühendisliğe, sanattan spora, din bilimlerinden tıp alanına kadar oldukça geniş bir yelpazede eğitim verdiklerini, bu nedenle dünya üzerinde iş birliği yapamayacakları herhangi bir üniversite olmadığını, gayretlerinin de adından söz ettiren üniversiteler ile iş birliği yaparak kurumsal tanınırlığa katkı sunmak olduğunu dile getirdi.
POLONYA’DAN BİRÇOK ÜNİVERSİTE İLE İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLLERİ İMZALANACAK
Üniversite adına yapılan ve yapılması planlanan iş birlikleri sayesinde, araştırma ve eğitim alanında karşılıklı fayda sağlayacak projeler geliştirmeyi ve öğrenci değişim programları ile öğrencilerine yurt dışı deneyimi kazandırmayı hedeflediklerini aktaran Rektör Çomaklı, bu doğrultuda her iki ülkenin genç nesilleri arasındaki kültürel ve akademik bağların da güçleneceğini ifade etti.
Rektör Çomaklı ile beraberindeki heyetin Polonya ve Litvanya ziyaretleri; Lublin Teknoloji Üniversitesi, Varşova Üniversitesi, Varşova Yaşam Bilimleri Üniversitesi, Vilnius Üniversitesi ve Vilnius Gediminas Teknik Üniversitesi ziyaretleri ile devam edecek.
29.05.2024 06:22:42