BÜYÜK PROJELERİN YARIŞACAĞI YEREL SEÇİM ORTAMI

Erzurum’un insan değeri bakımından çok iyi bir noktaya geldiğine dair inancımı hep muhafaza ediyorum. Gözlemlerim bu kanaatimi pekiştiriyor, güçlendiriyor, memnun ve mutlu oluyorum.

Evet, çok üst düzey yaratıcı girişimci sınıfı var bu şehrin. Fevkalade entelektüel birikime sahip aydını, dünya ile yarışacak vasıflarda mühendisi, mimarı, doktoru, hukukçusu mevcut. 
Hem milleti temsil için genel seçimlerde göreve talip olan dostlarımız, hem de Belediye başkan aday adayları, Allah için siyaset ve hizmetin birinci liginde koşmaya layık, ehil hemşehrilerimiz. Tabii ki yarışı göğüsleyip, seçilenler de…
Bu seçimde de çok ehliyetli insanların göreve talip olacaklarından hiç kuşkum yok. İnşallah,  parti merkezleri bu bolluk içinde darlığa düşmezler, en münasip hizmet erlerini tespit maharetini gösterirler. 
Evet, insan kaynağı açısından bir sıkıntımız, darlığımız, sorunumuz yok. 
Temenni ediyorum ki, işin yöntemi konusunda da titizlik gösterelim, yerel yöneticilerimizin önüne iyi hazırlanmış, sağlam programlar koyalım. İddialı isimleri dolu dağarcıklarla, mükemmel projelerle yarışa sokalım. 
Yerel seçimler, sadece güçlü adayların değil, şaheser projelerin yarıştığı tatlı, farklı bir maraton olsun. 
Daha şimdiden büyük projelerin mutfağında kafa yoralım. Süslü seçim afişlerinin arkasını güçlü, somut hizmet haritalarıyla tahkim edelim. Küçük küçük büyük adımlara müsait somut programlar oluşturalım. 
Erzurum Büyükşehir Belediyesi “müşterek bir şehirlilik bilinci” oluşturmaya yönelik,  “tarihi mirasın korunması” şuuruyla, “eskiyi tahrip etmeden yeni hizmetler üretme” yolunda gayret gösterdi. Yeni dönemde daha ileri hayaller ve gerçekleştirilmeye müsait büyük projeler olmalı şehrin gündeminde. 
Partiler ve adaylar, seçim çalışmalarını fırsat bilerek genel sorunlardan daha çok “yerel şehirciliği küresel başarılarla taçlandırma” ekseninde özgün mahallî projelere can vermek için yarışmalılar. 
Şehrin fiziki altyapısını tamamlama, ileri teknolojiye dayalı küçük sanayi eksikliklerini giderme, üretim ekonomisine önceleyen, ‘Avrupa Şehir Şartı’nı yerel ve millî hamurla yoğurup uygulamaya sokma, hayvancılık ve gıda sektörünü ayağa kaldırma fikirlerinin tartışılacağı bir yerel seçim ortamı hayal ediyorum. “Kim aday olacak?” merakından ziyade, işin muhtevası zihnimi meşgul ediyor. Adayların vaat dağarcığında ‘şehrin parlak geleceğine ilişkin’ ciddi materyaller bulunmalı, sizce de öyle değil mi? 
Seçim çalışmalarındaki ‘entelektüel seviye’ şehrin kültür ve irfan düzeyiyle mütenasip olmalı, bir de bu hususu çok önemsiyorum. 
Gündelik politik atışmaların bizi esir almasına izin vermez; ciddi, seviyeli, içi dolu siyaset üslubuna meyledersek bundan öncelikle şehir kârlı çıkacaktır.

14.11.2018 09:48:00