Bursa Müftüsü'nden tarihi camileri restore ettiren Altepe'ye teşekkür ziyaret

Bursa İl Müftüsü Mahmut Gündüz, Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaret etti. Gündüz, özellikle tarihi camilere yapılan restorasyonlar nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür etti.

Mahmut Gündüz, Heykel'deki tarihi binada gerçekleşen ziyarette, vatandaşın camilere ilgisini çekmek ve tüm camilerin eksiklerini gidermek için hafta boyunca çeşitli etkinlikler yapacaklarını söyledi. Gündüz, özellikle tarihi camilerin ihtişamlı bir görüntüye kavuşturulması noktasında Büyükşehir Belediyesi'nden önemli bir destek aldıklarının altını çizdi. Ulu Cami'nin cephe temizlemesi ve çevre düzenlemesi çalışmalarıyla tarihi caminin eski ihtişamlı görüntüsüne yeniden kavuştuğunu ifade eden Gündüz, bu konudaki çalışmaları nedeniyle Başkan Altepe ve ekibini kutladı.

Türk kültüründe camilerin önemli bir buluşma noktası olduğunun altını çizen Başkan Altepe ise sadece camiler değil tüm sosyal donatı alanlarının tüm mahallelerde Bursa'ya yakışır hale getirilmesi için çalıştıklarını vurguladı. Cami bahçelerinin daha ferah görünmesi ve gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini dile getiren Başkan Altepe, bu konudaki çalışmalarının bundan sonra da devam edeceğini kaydetti


03.10.2010 13:39:00