Beyazıt Kitap Fuarı 500 bin ziyaretçi ağırladı

Türkiye Diyanet Vakfı’nın bir Ramazan geleneği olarak İstanbul’da ve Ankara Kocatepe Camii avlusunda düzenlediği kitap fuarları 30. yılını da geride bıraktı.İstanbul’da Beyazıt Meydanı’nı mekan tutan Kitap ve Kültür Fuarı’nı bir ay boyunca 500 binin üzerinde ziyaretçi gezdi. Kitap satışında ise geçen yıla göre yüzde 100 ile yüzde 200 arasında artış gerçekleşti.

200 yayıncı tarafından 163 standın açıldığı fuar kapsamında, imza günleri ve sohbet programları düzenlendi. Fuar kapsamına dahil olan çadırdaki ’İmza Günleri’, ’Beyazıt Ramazan Sohbetleri’ ve ’Beyazıt Sahnesi Etkinlikleri’ fuar ziyaretçilerine her gün içeriği dolu bir program sundu.

Türkiye Diyanet Vakfı ve İBB Kültür AŞ’nin birlikte düzenlediği fuar kapsamında gerçekleşen ’Beyazıt Ramazan Sohbetleri’nde kültür, sanat, fikir ve edebiyat dünyasından 22 ayrı isim, 22 günde 22 sohbete konuk oldu. Geçtiğimiz yıl Sultanahmet’ten Beyazıt’a taşınan Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, Beyazıt Meydanı’nın asırlar öncesine dayanan Ramazan sergileri geleneğini de ihya etmiş oldu.

Fuarın açılışını gerçekleştiren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in de dile getirdiği ’Uluslararası Olmak’ hedefi, bu yılki fuarın gündemini oluşturdu.


31.08.2011 10:04:00