Başkan Mehmet Görmez, Seyranbağları Huzurevi Sakinlerini Ziyaret Etti.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Seyranbağları Huzurevi sakinlerini ziyaret etti.

Yaşlılar Haftası dolayısıyla huzurevine giden Görmez'i, SHÇEK Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Bark, SHÇEK Yaşlı Bakım Hizmetleri Daire Başkanı Abdurrahman Çohaz, Huzurevi Müdürü Nurhan Yeşilyurt ve diğer ilgililer karşıladı.

Ziyarette, Başkan Görmez'in eşi Hatice Görmez ile Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz ve eşi de hazır bulundu.

Ziyarette, huzurevleriyle ilgili bilgi alan Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Avustralya'nın Melbourne kentinde bir huzurevi bulunduğunu, burada 100 kadar yaşlının bulunduğunu belirterek, kendilerine bağlı tek huzurevi olan Seyranbağları Huzurevinde de iyi işler yapıldığını kaydetti.

Daha sonra beraberindekilerle yaşlıları ziyaret eden Görmez, bazı yaşlılarla da sohbet etti.

Görmez, burada yaptığı konuşmada, inanç olarak "yaşlı" yerine "büyük" ifadesinin kullanıldığını belirterek, "Çünkü onların maneviyatları, şanları, şerefleri büyük" dedi.

"Küçüklerine merhamet etmeyen, büyüklerine saygı göstermeyen bizden değildir" hadisini dile getiren Görmez, "Bugün sizin için değil, kendimiz için buradayız. Büyüklerimize saygı için buradayız" diye konuştu.

Görmez, yakınları, çocukları olan huzurevi sakinlerine, onlar için beddua değil dua etmeleri önerisinde bulunarak, bu duaların onların kalplerini yumuşatacağını, şefkat ve merhametlerini arttıracağını söyledi.

Mazlumların, anne ve babanın evladına duasının hiçbir zaman reddedilmeyeceğini belirten Görmez, ne olursa olsun evlatlara dua edilmesini istedi. Görmez, bu duaların topluma da merhamet olarak yöneleceğini kaydetti.

Başkan Yardımcısı Yılmaz da insan olarak Allah'a kulluktan sonraki en büyük görevin büyüklere saygı ve hürmet olduğunu söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca getirilen hurmaların ikram edildiği ziyarette, Huzurevi sakinlerinden Hasan Güleray, Başkan Görmez'e kendi yaptığı bir tabloyu hediye etti. Görmez de Güleray'a bir gül ve hediye sundu.

Ziyarette, diğer huzurevi sakinlerine de gül ve hediyeler dağıtıldı.


24.03.2011 01:56:00