Aydın Yenipazar İlçesinde Yaz Kursu Öğrencileri Afrikaya Yardım Elçisi Oldular

Hamzabali köyü yaz kur’an kursu öğrencileri afrikadaki yaşıtlarına karşı kayıtsız kalamadılar öğrenciler  harçlıklarını ve köyden hemen hemen her evden “insanlık ölmedi somaliye el uzatalım” dövizleriyle  Afrika’ya yardım topladılar.

Hamzabali köy Camisi’nde eğitim gören Yaz Kur’an Kursu öğrencileri harçlıklarından biriktirdikleri 200 TL’yi  ve köyden kapı kapı dolaşıp topladıkları toplamda 1600 liralık yardımı Afrika’daki açlık ve kıtlığın pençesinde ki insanlara yardım için Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açtığı hesap numarasına yatırdı. Bankaya giderek topladıkları parayı yatıran öğrencilerin bu örnek davranışını  gören vatandaşlar ise duygulu anlar yaşadı.

İlçe Müftüsü Mustafa AYDIN; Kurs öğreticisi Mustafa GÜLDAR hocaefendiden böyle bir teklif geldiğinde hemen yapılması gerekenleri kendisine söylediğini ve böyle bir olumlu hareketin hitamı için gerekli  olan yardımı esirgemiyeceğini Müftülük olarak katkı sağlanacağını öğrencilerin örnek davranışlarının kendilerini de duygulandırdığını söyledi. "Komşusu açken tok yatan bizden değildir" ve "Yeryüzündekilere şefkat ve merhamet gösteriniz ki, göktekilerde size şefkat ve merhamet göstersinler" hadislerini hatırlatan Müftü AYDIN, herkesin bu duyarlılığa sahip olması gerektiğini ve bu duyarlılıkta olunduğu takdirde yeryüzünde aç ve susuz kimsenin kalmayacağını, yaşanan kıtlığın her ülkenin başına gelebileceğini, bu nedenle israftan kaçınılarak yoksul insanların düşünülmesi gerektiğini belirtmiş ve yardımcı olunmuştur.

Kurs öğrencilerinden Emiray KOCABAŞ, Hediye SAĞLAM, Gaye ÖZSOY, Asuman ÇOBANOĞLU ve arkadaşlarından böyle bir teklifle hocalarına müracaat ettiklerini ,hocamızda ilçemiz müftüsü Mustafa AYDIN ile görüşmüşler onunda okeyini alarak böyle bir işe koyulduklarını ve arkadaşları ile topladıkları paranın çok olmadığını vurgulayarak, Önemli olan, hem arkadaşlarımızın hem de insanlığın duyarlı yaklaşmasıdır. İnşallah bu yardımlar, oradaki çocukların ölümünün önüne geçer. Yaşanan kıtlığın ülke olarak bizim de başımıza gelebileceğini aklımızdan çıkarmamamız gerektiğini ve israftan kaçınılarak yoksul insanların düşünülmesi gerekir.


22.08.2011 21:18:00