
Seminerin açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Mustafa AYDIN ,Camiler ve Din Görevlileri Haftasının tarihi süreç ve önemine değindikten sonra kürsüye gelen Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fak. Öğr. Üyesi Prof. Dr. Nevzat AŞIK “Yüce Allah’ın insanı yeryüzünde halife olarak yarattığını haber vermektedir.İnsan bu vasfı taşıyınca yeryüzünü sevk ve idare etmek; ıslah ve imarını yapmak gibi önemli bir sorumluluğu yüklenmiştir. Öyle anlaşılıyor ki, bu önemli görevin üstesinden gelecek kabiliyet ve donanımla yaratılan tek varlık insandır. Böylelikle bir anlamda yeryüzünün barış huzur ve asayişi bir başka varlığa hatta melekler değil insana tevdi edilmiştir.dedi.
Kur’ an-ı kerimin topluma kazandırmak istediği önemli hedeflerden biride adaletli olmak ve sosyal birliği sağlamak olduğunu ifade eden IŞIK , konuşmasının devamın da” Kur’ an-ı Kerim insanlara nazil olmuştur. Dolayısıyla insanlar bu nimetin değerini takdir etmeleri durumunda büyük bir hazineye sahip olacaklardır. Çünkü ilahi kitapların amacı, insanların inançlarını düzeltmek, sorumluluklarını hatırlatmak, ibadetlerini bildirmek, ahlakını güzelleştirmek, akraba, komşu ve muhtaçlara gösterilmesi gereke ilgiye dikkat çekmek olduğunu söyledi.
Programın son bölümünde İlçe Kaymakamı Ünal KILIÇARSLAN’da dinin asıl kaynağından doğru öğrenilmesini vurgu yaparak bir teşekkür konuşması yaptı
13.10.2010 00:40:00