Ahmet Yesevi Camii Yardım Bekliyor

Adana Kozan İlçesindeki Cumhuriyet Mahallesi’nde hayırseverlerce yaklaşık 12 yıl önce yapımına başlanan ve ön tarafı ibadete açık olan Ahmet Yesevi Camiinin inşaatının tamamlanması için vatandaşlara yardım çağrısı yapıldı.

Kozan’da hayırseverlerce yaklaşık 12  yıl önce başlanan  Ahmet Yesevi Camii İnşaatın kısa sürede bitirilerek tam kapasiteyle hizmete açılması için hayırsever desteğine ihtiyaç duyulduğunu anlatan Kozan Müftüsü Feramuz Beydoğan, şöyle konuştu: "Camimiz, Koza’nın hızla gelişen konut alanlarının bulunduğu Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunuyor. Maddi sıkıntı nedeniyle inşaat yavaş ilerliyor. İnşaat tamamlandığında 5000 kişi aynı anda ibadet edebilecek. 12 yıl önce temeli atılmış, dernek tarafından yapımı devam edilmiş ama, 2010 yılına kadar yapılan yadımların yetersiz olması nedeniyle durma noktasına gelmiştir. Dernek karar alır Türkiye diyanet vakfına devreder, zenginlerimiz de bu işe el atarsa bu camimizi Kozanlı vatandaşlarımıza kazandırırız İnşallah. Camimizin Kadrolu imamı vardır, bir bölümünde ise Kuran Kursu Eğitimi devam etmektedir. Vatandaşlarımızın Allah’ın evi olan Kabe’nin şubesi olan, Peygamberimizin ”Kim Allahın rızasını umarak kırlangıç kuşunun yuvası kadar da olsa bir cami, yapana bir köşk vereceğini ” müjdelemektedir, 1620 metrekare alan üzerine yapılmakta olan cami İbadet yerleri dışında kütüphane, Kız Kur’an kursu, abdesthane, engelliler bölümü bulunacak. Kubbelerinin çiniyle kaplanması, böylece farklı bir mimari tarza sahip olması planlanıyor.

Kozanlılar ile beraber el ele vererek, ancak bu noktaya kadar getirebildik. Cami inşaatı yarım kaldı. Elimizden gelen yardımı yaptık ama yine de inşaatı tamamlayamadık. İnşaatın kısa sürede tamamlanıp tam kapasiteyle hizmete devam edilmesi için hayırsever halkımızın ve iş adamlarımızın yardımlarını bekliyoruz.’’ dedi

Yardım etmek isteyen vatandaşlarımız, İlçe Müftülüğünün 322 - 515 82 85 –505 934 44 78 no’lu telefon numaralarından irtibata geçebilirler. Cami inşaatına katkıda bulunmak için T.Diyanet Vakfı Kozan Şubesinin Vakıflar Bankası Kozan Şubesindeki TR6000001500158007293599485 No’ lu hesaba bağış yapılabileceğini, yardımlarla cami inşaatını biran önce bitirmek istediklerini belirterek, şimdiden bütün hayır sahiplerinin hayırlarının Allah katında kabul olmasını diliyoruz “dedi.

 


13.09.2011 23:04:00