GÜNDEMHaber Girişi : 22 Temmuz 2024 00:45

AJET canından bezdirdi

AJET canından bezdirdi
31 Mart tarihinde Ajet olarak uçuş hayatına başlayan THY'nin yeni havayolu şirketi gündem olmaya devam ediyor.

Ajet Havayolları'nın VF3206 sefer sayısı ile İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Erzurum'a gitmesi planlanan uçağı 2 saatlik bir rötar ile havalandı.

Erzurum'a doğru hareket eden uçak rotasını Trabzon Havalimanı'na çevirdi. Yolcular, önce ağırlık sebebiyle Trabzon'a iniş yapılacağını ancak daha sonra ise hava muhalefeti nedeniyle Erzurum'a iniş yapılamayacağının söylendiğini aktardılar.

Uçağın Trabzon Havalimanı'na inmesinin ardından yolculara yalnızca İngilizce anonslar yapıldığı belirtildi.

Yolcular otobüslerle Erzurum'a götürülmeye başlandı. Öte yandan Trabzon'a inen uçağın ardından SunExpress'in İzmir uçağı ve yine Ajet'in Ankara uçağı ise Erzurum'a sorunsuz iniş yaptı. DHMİ'nin uçuş takip sisteminde de İstanbul-Erzurum uçağının Erzurum'a iniş yaptığı gösterildi.

5 SAATLİK RÖTAR GERDİ

Öte yandan Erzurum'da AJet hava yollarının 5 saatlik rötarı yolcuların tepkisine neden oldu.

Erzurum'da cumartesi akşam 19, 20 ve 21.30'da planlanan Ankara, İstanbul seferlerinin 4 ve 5 saat gecikmeli olarak yapılması yolcularla görevlileri karşı karşıya getirdi.

Duruma tepki gösteren yolcularla görevliler arasında yaşanan gerginlik üzerine güvenlik görevlileri olaya müdahale etti. Seferler 00.30'dan sonra gecikmeli olarak yapıldı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.