EKONOMİHaber Girişi : 27 Kasım 2010 01:39

Adana Müftülüğünden Konferans

Adana Müftülüğünden Konferans

Adana İl Müftülüğü Aile İrşat  ve Rehberlik Bürosu ve Sarıçam Müftülüğü organizasyonu ile“Madde Kullanımı ve Bağımlılığı ile Mücadele” Konulu Konferans Sarıçam Gelincik Düğün Salonu ‘da yapıldı.

Programa Adana İl Müftügü Din Hizmetleri ve  Eğitimi Şubesi Müdürü Nurettin Koçak, Din Hizmetleri Uzmanı Fatma Fidan ,Sarıçam Müftü Vekili Mehmet Arıcı,İlçe vaizi  Sümeyra Budak,Kuran Kursu Öğreticileri  ve Çok sayıda bayan katıldı.

Adana  Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğünden Ömer Vural Kötü Alışkanlıklarla Mücadele Konusunda Anne ve Babaların Çocuklarına Örnek Davranışlar Sergilemesi Gerektiğini Söyledi.

 

Vural, 'Uyuşturucu suçu tek başına değerlendirilemez, uzantısı olarak pek çok suçu da beraberinde getirir. Getirdiği suçlar da toplumu derinden etkiler, genel güvenliğin, genel ahlakın, genel asayişin düzenini alt üst eder. Bununla mücadele etmek hepimizin görevi' dedi.

 İyi bir anne baba olmak için iyi bir iletişim, bunun için de yargılayıcı olmamak gerektiğine işaret eden Vural, "Ebeveynler, çocuklarını yargılamamalı, konferans vermemeli, tehdit etmemeli, ahlak derslerinden kaçınmalı. Çocuklarına şiddet uygulamamalı ve emir vermemeli. Eğer bunlara dikkat ederlerse bire bir ilişkilerde daha kolay sonuç alabilirler" diye konuştu. Özellikle ani tepki veren, saldırgan, asi davranışları olan, her şeyi reddeden ya da itaatkâr olan, içe dönük olan ve yaşıtlarından aşırı etkilenen çocuklar risk grubundadır. Anne ve babalar madde bağımlılığı ile mücadele konusunda davranışlarıyla çocuklarına örnek olmalıdır.

Uyuşturucu kullanmaya başlayan insanlar, Çocuklarımızı ve gençlerimizi uyuşturucu madde ile tanıştıran kişiler genellikle de uzaktaki tanınmayanlar değil yakındaki tanıdığımız insanlar. Bu nedenle çocuklarımızı iyi gözlemlemek arkadaşlarını tanımak, harcamalarını denetlemek, dersleri hakkında bilgi almak, boş zamanlarını nasıl değerlendirdiklerini gözlemlemek ve onların da sözlerine kulak asmak gerekir.''

 

Ailelerin neler yapması gerektiğini de belirten Vural , "Çocuğunuzu çok iyi gözlemleyin, arkadaşlarını ve onların ailelerini tanıyın. Çocuklarınızın harcamalarını denetleyin ve belirli bir düzen getirin. Okul ve dersleri hakkında mutlaka bilgi sahibi olun. Boş zamanlarda nasıl ve nerede geçirdiğini öğrenin. Çocuğunuzun size anlattıklarını iyi dinleyin ve söylediklerine değer verin. Çocuklarınızı iyi takip edin.”dedi

Bayanların yoğun katılım gösterdiği konferansta Polis memuru İnayet Lelik tarafından, uyuşturucu madde kullanan kişilerin örnekleri gösterildi ve madde bağımlılığı ile ilgili çeşitli sinevizyon gösterileri izlettirildi