EKONOMİHaber Girişi : 30 Nisan 2010 01:40

Adana daToplum Destekli Polislerden Bayanlara Seminer

Adana daToplum Destekli Polislerden Bayanlara Seminer
Adana İl Müftülüğü Salonunda Bayanlara Toplum Destekli polislerden Seminer verildi.Adana  Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Bürosunda görevli polis memurları, Seminere katılan bayanlara, suçların önlenmesi konusunda seminer düzenlediler. 
       
    
Toplum Destekli Polislerin Adana İl Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu ile ortaklaşa düzenlediği seminere katılımın yoğun olduğu, çok önemli bilgiler öğrendiklerini ifade eden bayan katılımcılar, kendilerine bu imkânı sağlayan Adana İl Müftüsü İsmail Canbolat’a  ve İl Emniyet Müdürü  Mehmet Salih Kesmez ‘e teşekkür ettiler.
           
Emniyet mensupları yaptıkları açıklamada gelişmiş demokratik ülkelerin çoğunluğunda başarılı bir şekilde uygulanan “Toplum Destekli Polislik” anlayışının, ülkemizde de hayata geçirilmesiyle. Kamu düzeninin korunması ve devamının sağlanması, toplumun emniyet içinde varlığını sürdürmesi yönüyle vazgeçilmez olduğuna dikkat çektiler.
      
Konuşmacı Polis memuru, genel anlamda suçla mücadeleyi etkin kılmanın ve güvenli bir ortamı sağlamanın, güvenlik hizmetlerine toplumun katılımı ve desteğiyle mümkün olacağına dikkat çekti. Toplumda meydana gelen suçların oluşmadan önce önlenmesi için bireylere de büyük görevler düştüğünü, suçla mücadelenin sadece polis hizmetleri eksenli değil, çok yönlü ve bütüncül bir şekilde yürütülmesi gerektiğini söyledi.

Programda katılan Adana İl Müftü Yardımcısı Saliha Bilgiç’de şunları söyledi: “İnsana insan olduğu için değer veren, toplumsal sorunların temelindeki sebepleri araştırarak toplumla birlikte çözüm üreten halkın katılımı ve desteğini sağlayarak, suç olmadan önce suçu önlemeyi amaç edinen toplumun, güvenlik taleplerine göre şekillenen, topulumun bütün kesimlerini, kurumlarını, ve Devlet organlarının yer aldığı bir hizmet anlayışına sahip olan, toplum destekli polislik çalışmalarını takdirle karşılıyor ve önemsiyoruz. Zaten bizimde kurum olarak farklı bir cihette yapmış olduğumuz Dini Hizmet çalışmalarımız toplumun ıslahı ve huzur içinde yaşamasını hedeflemektedir. Devletin kurumları arasındaki bu şekilde iş birliği ile toplum destekli polislik hizmetlerinin daha geniş bir alana yayılması ve hizmetin götürülmesi için bizde elimizden geleni yapmalıyız. Verilen bu seminer dahilinde katılımcılarımızdan en azından birine ışık olmuş, başına gelebilecek herhangi bir olumsuz olayda tedbiri öğretebilmişsek ne mutlu bize.Bu bir insanın daha az mağdur edilebileceği, yada mağdur edenin daha az imkan bulabileceği sonucunu doğurur. İnşallah bu hizmetin daha geniş alana yayılması için bizde elimizden geleni yapacağız. Bu güzel vatanımız, aziz milletimiz bu çalışmaları hak ediyor. Diyen Bilgiç;Buraya kadar gelip bizi bilgilendirdikleri güven duygumuzu tazeledikleri için toplum destekli Polislik Şube Müdürlüğü memurlarından Yasin Taşkap ve Nihat Saran’a teşekkür ediyorum” dedi.