Bu yıl 27’ncisi düzenlenen Vakıflar Haftası etkinlikleri çerçevesinde Adana İl Müftülüğü, Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Çukurova İlahiyat Fakültesi tarafından ortaklaşa düzenlenen " İslâm’da Vakfın Önemi ve Bölgemizdeki Vakıflar " konulu panele Adana İl Müftüsü İsmail Canbolat, Vakıflar Bölge Müdürü Osman Yayla ve Türk İslâm Sanatları Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gözde Ramazanoğlu, tarafından Türk-İslam Kültür Sanat Merkezi Ramazanoğlu Medresesinde düzenlendi. Panele Öğretim görevlileri, öğrenciler, Din Görevlileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Adana İl Müftüsü İsmail Canbolat; ”İslam dininde vakıfların önemine işaret ederek, “Vakıflar toplumun her kesimine yardım etmek için kurulmuş müesseselerdir. İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır. Malın hayırlısı ise Allah yolunda harcanan, diğer bir ifadeyle vakfedilendir. Vakfın en hayırlısı da insanların ihtiyaçlarını karşılayandır, inancını taşıyan Müslümanlar birbirleriyle adeta yarışırcasına hayır yoluna vakfetmişler, gelecek nesillere vakıf eserleri bırakmışlardır
Vakıflarımız hayır kurumlarıyla sosyal hayatımızı ve sosyal dayanışmayı kapsayan en önemli müesseselerdir. Vakıflarımıza daima sahip çıkıp, yaşatmalıyız. Müslümanlar, yaptıkları iyiliklerde yalnızca Allah’u Teala’nın rızasını gözettiklerinden, iyilikleri içten ve samimidir. İyiliğin kaynağı olan vakıfların kurucularından ve iyilik etmiş herkesten Allah razı olsun. Ecdadımızın bu güzel mirasını korumak ve yeni eserlerle gelecek nesillere aktarmak dileğiyle, Vakıf eserlerinin korunması ve arttırılması hususunda tüm halkımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz. Vakıflar Haftası'nın ülkemizde hayırlara vesile olmasını dileriz " dedi.
Vakıflar Bölge Müdürü Osman Yayla;Bir hizmetin sürüp gidebilmesi için, kişilerin kendi istekleriyle bağışladıkları para ve mülklere “ Vakıf” denir. Bağışlanan mülklerin, eserlerin geleceğe sağlıklı kalabilmeleri korunmalarına bağlıdır. Geçmişin geleceğe taşınması ve yaşatılması vakıfların görevi arasındadır.
Vakfın tarihçesi çok eskilere dayanır. Dinimiz yardımlaşmayı ve ihtiyacı olanlara destek olmayı dinin temeli saymıştır. Vakıflar Osmanlılar zamanında daha da yaygınlaşmıştır. Cumhuriyetin kuruluşundan sonra da etkinliğini aynı ölçüde sürdürmüştür. Vakıflar eğitime, öğretime, sağlık işlerine, yoksullara hizmet ederler. Tarihi bir geçmişe sahip olan ve bizi biz yapan vakıflar, şanlı ecdadımızın bize gelecek nesillere aktarılacak kutsal emanetlerdir” dedi.
Yrd. Doç. Dr. Gözde Ramazanoğlu da;”Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore edilen, Adana İl Müftülüğü tarafından Kültür Merkezi haline getirilen bu güzel günde bu tarihi yerlerimizi şenlendiren herkese teşekkür ediyorum”diye konuştu.