SAĞLIKHaber Girişi : 06 Mart 2009 10:09

''DİB Teşkilat Yasası mutlaka çıkmalı

''DİB Teşkilat Yasası mutlaka çıkmalı
Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen, Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat Yasası'nın kurumsal kimliklerinin teminatı olduğunu savundu. Evsen, yaptığı yazılı açıklamada, Anayasa Mahkemilesi’nce 1979 yılında 633 s DİB Teşkilat Yasası’nın birçok maddesi iptal edildiğini belirterek, "Bu iptallerin doğurduğu boşluk yıllardır maalesef doldurulamadı. Yani 1979 yılından beri Diyanet yönetmeliklerle idare edilmektedir" dedi.
 

 

 
DİB OLMAZSA OLMAZ BİR KURUMDUR
 
 Diyanet İşleri Başkanlığı Anayasada ifade edildiği gibi milleti dini yönden aydınlatmak ve din hizmeti sunmak için var olduğuna işaret eden Evsen, şöyle dedi: "İnanç yönünden ülkemizde birliği ve beraberliği temsil eden DİB olmazsa olmaz bir devlet kurumudur. Böyle bir kurumun yasasız bırakılması çok büyük bir eksikliktir. Hazırlanan ve Başbakanlığa sunulan yasa taslağı TBMM’ye gelmeyi beklemektedir. Sendikamızın düzenlemiş olduğu imza kampanyasıyla toplanan kırkbin imza ile genel merkezimiz sayın Devlet Bakanımız Mustafa Sait Yazıcıoğlu'na bu yasanın çıkarılması yönünde başvuruda bulnulmuştur. Bilinmelidir ki DİB teşkilat yasası kurumsal kimliğimizin teminatıdır. Diyanet’in daha verimli ve etkili hizmet sunması, din görevlilerinin mali ve özlük haklarında iyileştirmelerin yapılabilmesi ve kurumdan kaçışların önüne geçilmesi için teşkilat yasasının bir an önce çıkarılması gerekmektedir. Hükümetimiz bu çağrılara kulak verip bu yasayı bir an önce Meclise taşımalıdır"
 
3 BİN 470 CAMİ'DE İMAM YOK
 
Evsen, Türkiye'de kadrosu olmayan 11 bin 878 cami bulunduğunu hatırlatarak, "Buna ilave olarak ta kadrosu olupta görevlisi bulunmayan 3470 cami bulunmaktadır. Son birkaç yıldır bu eksiklikleri gidermek için 4B statüsünde din görevlileri atanmaktadır bu görevlilerin sabit çakılı kadrolar olması nedeniyle tayin, terfi, özlük hakları ve benzeri sıkıntılar yaşamaktadırlar, Bunun çözümü Hükümetin sözleşmeli alımına bir sınırlama getirmesi, sözleşmeli yerine kadrolu personel atılımı yapması ve Bu statüde bulunan görevlilerimizi de bir an önce kadroya geçirmesidir, bu kadroya geçirilmeler ivedilikle yapılmalı en bu yapılamadığı takdirde de Milli Eğitim bakanlığının öğretmenler için planladığı gibi kademeli bir şekilde kadroya alınmalıdırlar" diye konuştu