KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 26 Ocak 2015 09:46

Zekai Tunca hayranlarıyla buluştu

Zekai Tunca hayranlarıyla buluştu

Büyükşehir Belediyesi’nin davetlisi olarak kente gelen Türk Sanat Müziği’nin güçlü yorumcusu sanatçı Zekai Tunca, hayranlarıyla buluştu. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen konsere Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Genel Sekreter Ali Rıza Kiremitci, Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Hüseyin Koçan, Protokol Müdürü Mahmut Bektaş, Başkan Danışmanı Merter Kırkmalı ile diğer davetliler ve vatandaşlar katıldı. Başkan Mehmet Sekmen, konser öncesi yaptığı konuşmada, Türkiye’deki kültür ve sanat olgusunun önemine vurgu yaptı. Sekmen, şu görüşlere yer verdi: “Bir toplumun tarihsel süreç içerisinde ürettiği, kuşaktan kuşağa aktarılan, her türlü maddi ve manevi özelliklerin bütünü olarak tanımlanan kültür, devletlerin bir nevi kimliğidir. Bu kimliğe sahip olan toplumlar, kültür, medeniyet ve tarihlerine göre dünya ölçeğinde yerini alırlar. Kültür ve medeniyetlerin beşiği olan Erzurum da, sahip olduğu birikim, kaynak ve vatan sevdalısı kahramanlarıyla tarihin seyrini değiştiren aziz ve mübarek bir şehirdir. İşte böylesine bir özelliğe sahip olan bu güzel diyarda Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak kent kültürüne yön veren araştırma, festival, aktivite ve programlarla sizlere yaşanabilir bir şehir bırakmanın gayesindeyiz. Amacımız; geçmişten günümüze kadar gelen öz kültürümüzü yeni nesillere aktarmak ve toplumumuzda her alanda bir farkındalık oluşturmaktır. Bu nedenle hemen hemen her hafta sanatın farklı branşlarında etkinlikler düzenleyerek kültür beğeninize yeni değerler sunuyoruz.” 

rn

“KÜLTÜR EROZYONU 

rn

ÖNLENMELİDİR”

rn

Başkan Mehmet Sekmen, kültür erozyonunun bütün toplumları etkilediğini ifade etti. Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gelenek ve göreneklerini modern dünyanın ihtiyaçlarına heba eden toplumumuz; her geçen gün bilinen değer ve alışkanlıklardan kendini uzaklaştırmaktadır. Günümüzde Türk Sanat, Türk Halk ve Türk Pop Müziği yerini farklı müzik branşlarına bırakmıştır. Kültür erozyonuna karşı geçmişteki beğenilerimizi, nostaljinin o unutulmaz anlarını yeniden gün yüzüne çıkartan bir sosyal programla daha karşınızdayız. Türk Sanat Müziğinin güçlü sesi Zekai Tunca, hatırlanacağı gibi 1979 yılındaki ‘Çekemezler Sevgimizi’adlı albümünde Erzurumlu Emrah’ın ‘Tutam Yar Elimden Tutam’adlı eserini seslendirerek müzik beğenimize farklı bir ahenk katmıştı. Erzurum aşığı bu güzide sanatçımızı şehrimizde ağırlamaktan ötürü büyük bir memnuniyet duydum

rn

.” Sekmen’in konuşması sonrası sahne alan ünlü sanatçı Zekai Tunca, repertuarındaki sevilen eserlerini hayranlarıyla birlikte seslendirdi.