POLİTİKA Haber Girişi : 21 Ekim 2009 11:44

Zavendikli Mustafa Hoca Hakka Yürüdü.

Zavendikli Mustafa Hoca Hakka Yürüdü.

Rize'nin manevi şahsiyetlerinden emekli vaiz Mustafa Yıldız hoca efendi (78) son yolculuğuna binlerce seveni tarafından uğurlandı.

 

Zavendikli Mustafa Hoca" olarak tanınan Yıldız, 1965 yılında Diyanet teşkilatında başladığı vaizlik görevini, Rize'nin değişik ilçelerinde sürdürdü. Kendisini Kur'an öğretimi ve insan yetiştirmeye vakfeden Yıldız, emekliliğinin ardından da çalışmalarına ara vermeden devam etti.
Fedakar ve gayretli Rizeli gönüldaşlarıyla yürüttüğü hizmetleri bir çatı altında yürütmek için bünyesinde iki Kur'an Kursu da bulunduran İrşad Vakfı'nın kuruluşuna öncülük etti.
 

 

Hocaefendi, bir ömür verdiği ilim tahsilinde vakıf çatısı altında çok sayıda talebe yetiştirdi. Rize'nin önemli kanaat önderlerinden sayılan ve toplumun her kesiminden insanların sözüne itibar ettiği Zavendikli hocanın cenazesine  İsmailağa Cemaati'nin lideri olan Mahmut Ustaosmanoğlu, cemaatin önde gelen isimlerinden Cübbeli Ahmet Hoca lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü, eski Rize Milletvekili Şevki Yılmaz gibi isimler dikkat çekti.

 

İsmailağa Cemaati'nin lideri olan Mahmut Ustaosmanoğlu camiye tekerlekli sandalye ile geldi. Bir ara korumaları ve talebeleri Ustaosmanoğlu, tekerlekli sandalyesiyle birlikte omuzlara alarak taşımak zorunda kaldı.
 

Ustaosmanoğlu'nu görmek isteyen cemaat mensupları izdihama neden oldu. Ustaosmanoğlu bir ara ezilme tehlikesi yaşadı. İzdiham cenaze namazının başlatılması ile durduruldu. Namaz sonrası, Zavedikli Mustafa Hoca'nın tabutunu taşımak isteyenler başka bir izdihama neden oldu. Cenaze Güneysu ilçesi Zavendik köyündeki aile mezarlığında toprağa verildi.

 

Cenaze namazı sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından aileye gönderilen başsağlığı mesajı okundu.