ERZURUM Haber Girişi : 16 Ağustos 2018 16:23

Zalim ABD, Küstah Trump !..

Zalim ABD, Küstah Trump !..
Yetmiş yıldan beri ABD’nin güdümünde olan Türkiye, bu kadim dostun can damarlarımıza kadar girmesiyle adeta onun denetimine girmiştir.

Ne zaman, bizim devlet adamlarımız birazcık onların dediklerinin dışına çıktıklarında hemen kıyametler kopar,ya 27 Mayıs,  ya 21 Mart, ya 12 Eylül ya da 15 Temmuz’larla hemen kapımızı çalarlardı.

     Ve artık bugün, her şey gün gibi ortadadır.Hain Fetö tuzağı da tutmayınca bu defa ekonomik bir saldırıya başladılar. Verin bizim papazı derler. Biz de bizim papaz fetöyü isteriz Sonunda dolar savaşı başlar.

     Aslında biz çok haklıyız. Çünkü papaz Brunson hem pkk hem de fetö adına çalışarak casusluk yapmış ve suç işlemiştir. Tabii ki yargılanacaktır. Fakat bizim bağımsız mahkemelerimiz, onu salıvermeyi ve ev hapsinin sona ermesi isteklerini reddedince ABD zalimliğini gösterdi. İki bakanımıza yaptırım kararları aldı. Bunlar, Türkiye’yi sanki kabile devleti ve müstemleke gibi görüyorlar. Türkiye bağımsız bir ülkedir.Bu küstah Trump, bu yetkiyi nereden alıyor? Bizim iç işlerimize neden karışma cesaretini gösteriyor? O tehdit etti ama, biz de kesinlikle taviz vermedik.Milletimiz bu konuda hükümetinin arkasındadır. Hükümetimiz, milletimizin bu sesine kulak vererek taviz vermeyecektir.

      Onlar sözde haklı olduklarını savunuyorlar. Hükümetimiz de ne yumuşak politika izliyor ne de işi alttan alıyor. Bu takdire şayan bir politikadır. Dik  duruşunu bozmuyor.

Trump küstah olduğu için, yaptırımları da küstahçadır. Bunlar iyi niyetten, güzellikten, iyimserlikten anlamazlar. Bunların bu durumuna göre biz de mütekabiliyet prensibini işletmeliyiz. Beynelmilel hukuk da bunu gerekli görür. Bunlar müttefiklikten de pek anlamazlar. Kendilerine kayıtsız şartsız boynu eğrilik isterler. Bunların yaptırımlarına, yaptırımla karşılık vermeliyiz.

      Başta NATO olmak üzere, İncirlik, Kürecik kartını hemen oynamalıyız. Bir kirli oyun oynayarak bize hiçbir zaman, hiçbir konuda ders veremezler. Çünkü, sicili bozuk olanlar bunu asla yapamazlar.

       Papazı bahane ederek bize savaş açtılar. Bunun papazla uzaktan yakından bir ilgisi yoktur.Trump ve yaveri Pence, hâl⠓Türkiye’ye ekonomik savaş açtık” demektedirler. İşin üzücü ve vahim tarafı da içimizdeki bazılarının, bunu hâlâ görememeleri ve bunların ABD ile ilgisinin olmadığını söylemeleridir.

      Pence, bir haçlı ruhu oyunu oynamaktadır. Brunson gibi bir malzemeyi kaçırmak istememektedir. Bir taraftan Türkiye’ye “ Eğer bırakmazsanız” mırlaması yaparak diğer taraftan da Evanjelistlere göz kırpmaktadır. Bir Evanjelist lider olarak İslâmiyet’e karşı da bir savaş yürütmektedir. Çünkü bu mırlamanın, Türkiye’ye karşı bir başarının, diğer Müslümanlara karşı da bir başarı olacağını çok iyi bilerek mırlamaktadır. Yoksa bu saldırının ekonomiyle bir ilgisi yoktur. Ama bunu bir ekonomik saldırı olarak göstermekte dir. Küstah Trump, bir nevi Afrin’in rövenşını almak istemektedir.

     Biz de bu saldırı karşısında tavrımızı çok net olarak göstermeliyiz.Evvel Allah gerek Muhterem Cumhurbaşkanımız gerekse milletimiz bu dik duruşu çok mükemmel yapmaktadır. ABD ile içimizdeki işbirlikçileri de bu kur artışının tahribatını uzaktan da olsa seyrederek ellerini ovuşturarak batmamızı istemektedirler. Halbuki bir Rumen atasözü, “Köpekler istiyor diye, atlar ölmez” diyerek Türk Milleti’nin duruşunu çok net göstermekte dir.

      Millet olarak safımızı göstermeliyiz. Hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız. Karınca kararınca herkes gücü nispetinde bunu göstermelidir. Bu oyunu görüp çok iyi okumalı ve tek yürek olmalıyız. Tüm kamudakiler artık israfı, masrafı, saltanatı, tantanayı bırakıp iktisat etmeliler. Yoksa bu zalimlerin bu saldırılarına kucak açmış, onlara destek olmuş oluruz. Bu da bu vatana yapılacak en büyük kötülüktür.

      Muhterem Cumhurbaşkanımıza kulak verip  onun elini güçlendirmeliyiz. Allah korusun eğer bu çatı çökerse hepimiz altında kalırız. Hepimiz vebal altında kalarak sorumlu oluruz. Aklımızı başımıza almanın tam zamanıdır.

      İYİ Parti Genel Başkanı, Muhterem Meral Akşener Hanımefendi, verdiği demeçle, bugün birlik zamanının olduğunu ve milletimiz, vatanımız için, hükümetimizin yanında olduğunu göstererek bizlere de çok güzel bir mesaj vermiştir.  Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Allah (C.C.) yar ve yardımcımız olsun. Âmin,Âmin!..

      Selam ve saygılarımla…

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.