POLİTİKA Haber Girişi : 20 Eylül 2013 08:52

Yüzde 70 üzerinde oy alırız

Yüzde 70 üzerinde oy alırız

Adalet ve Kalkınma Partisi Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç Kardelen TV’de katıldığı Gündem Özel Programında Sinan Özçaylak’ın sorularını cevaplandırdı. Ülke ve Erzurum gündemini değerlendiren Başkan Kılıç, yaklaşan mahalli idareler seçimlerinde Ak Parti’nin Erzurum’da yüzde 70’in üzerinde oy alacağını savundu. Gündeme dair gelişmeleri değerlendiren Erzurum Ak Parti İl Başkanı Murat Kılıç, seçim çalışmalarıyla ilgili olarak, işi sıkı tuttuklarının altını çizdi. Kılıç, “Ak partide seçim çalışması diye özel bir durum yok. Her zaman milletvekillerimiz meclis çalışmaları dışında Erzurum’dalar.  ‘Bizim seçim dönemlerini bekleyelim o zaman çalışırız’ diye bir anlayışımız yok. Bu sene meclis tatile girdikten sonra milletvekillerimizle saha çalışmalarında birlikte olduk. En ücra köşeye kadar gittik. Gidebildiğimiz kadar vatandaşın ayağına gitmeye çalıştık. Tamamına gitmek elbette mümkün olmadı, ama gidebileceğimizi yere kadar gittik. Son derece de faydalı oldu. Gittiğimiz her yerde vatandaşın Ak Parti’ye verdiği değeri gördük.  Vatandaşlarımız Ak Parti döneminde hizmeti gördüler” dedi. 


“GEZİ’NİN OYUN OLDUĞUNU 

VATANDAŞ BİZDEN İYİ BİLİYOR”


‘Son yaşanan gelişmeler Ak Parti oylarına nasıl yansıdı sorusuna’ Kılıç, “Vatandaşımızla konuşuyoruz, vatandaşlarımız özellikle son dönem Türkiye üzerinde oynanmak isteyen bir oyunu bozdu. Gezi olayları partimize oy kaybettirmek yerine tam tersi oy kazandırmış durumda. Gezilerimiz sırasında daha önce Ak Parti’ye oy vermediğini söyleyen birçok vatandaşımız gezi olaylarına tepki olsun diye oy vereceğim diyor. Gezi olaylarının büyüyen Türkiye’nin önünü kesmek için bir komplo olduğunu biz söylemeden vatandaşlar söylüyor”  şeklinde cevap verdi. İl Başkanı Murat Kılıç çözüm süreciyle ilgili olarak da değerlendirmelerde bulundu. Kılıç “ Özellikle güney ilçelerimizde görüyoruz ki vatandaşımız rahatlamış, hükümetimize tam bir güven söz konusu. Bu süreçle kardeşliğimizi daha da pekiştireceğiz. Hep birlikte daha iyi noktalara geleceğiz. Hemşerilerimiz bunun farkında” dedi. 


“BDP’YE BELEDİYE KAPTIRMAYIZ”


‘Güney ilçelerinde BDP bir rüzgar estirmek istiyor. En az dört belediye hedefliyorlar, Ak Parti BDP’ye belediye kaptırır mı?’ soruya da başkan Kılıç, “Şu anda güney ilçelerin tamamında Ak partili belediyeler var, sadece Hınıs’ta bağımsız aday seçildi kendisi de daha sonra partimize geçti. Buralarda seçim kaybetmiş parti değiliz. Bu seçimlerde değişen büyükşehir yasasıyla birlikte köyler de oy kullanacak. Geçtiğimiz seçimlerde BDP’nin köylerden daha çok oy aldığın gördük. Ama biz şunu da biliyoruz, birçok yerde tehdit ve baskıyla oy alındı. Bu seçimde buna izin vermeyeceğiz. Gittiğimiz yerlerde şahit olduk ki, vatandaşlarımız ‘Ak partili belediye başkanımız olursa hizmet alırız’ düşüncesine sahip. Bunu yaşayarak test ettiler. Biz hizmete oy vereceğiz diyorlar. Biz meseleye gerçekten hiç bir köyümüzü ayırmadan tamamen insana hizmet olarak baktık. Herkese eşit olarak hizmet götürmeye çalıştık. Ama ihtiyacı olanlara öncelik verdik. Bunlardan örnek olarak Tekman ilçemizi gösterebilirim. Özel idare yatırımlarından en çok payı alan ilçemiz Tekman oldu. Çünkü arkadaşlarımız ve biz göreve geldiğimizde gördük ki, bu güne kadar en az hizmeti alan ilçemiz Tekman. Ama durum değişti. Geçtiğimiz dönemde Özel İdare en fazla payı bu ilçemize ayırdı. Bu seçimde de teşkilat olarak biz sandıklarımıza sahip çıkacağız. Çözüm süreciyle değişen bir atmosfer var. Baskıyla sindirilen halk şimdi daha rahat. Vatandaşımız bunu değerlendiriyor ve sağ duyulu davranacaktır. Bizde elimizden geldiği kadar bu bölgede de aday tespitlerinde çok dikkatli davranacağız. Bu konuda hiç kimseye bir rezerv koymadık. Vatandaş kimi istiyorsa onu aday göstermeye çalışacağız. BDP’ye belediye kaptırmayız” dedi.   


“BAŞBAKANIMIZ NEREDE 

İSTERSE ORADA OLURUZ” 


Kılıç, kamuoyunda oldukça merak edilen Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olup olmayacağı konusunda da “Benim adaylığım soruluyor ve konuşuluyor. Daha önceden de ifade ettim, burada da aynısını söyleyeceğim. Sayın Başbakanımızın bize bir görev vermesi halinde bunu yaparız ama bunun haricinde bizim aday olmamız, bu konuda araştırma ve çalışma yapmamız söz konusu olamaz. Çünkü biz bir görev yapıyoruz ve bu göreve gelirken de 3 yıllığına seçildik. Ama Başbakanımız ‘size bir görev veriyoruz’ diye bir talimat verirse bunu da yapacağımızı ifade ettik. Kim aday olursa olsun aynı şekilde de çalışırız” açıklamasında bulundu. 

“YÜZDE 70’İN ALTINA DÜŞMEYİZ”

Ak Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, seçimlerde Ak Parti’nin Erzurum’dan yüzde 70’in üzerinde oy alacağını iddia etti. Kılıç “İnşallah aday tespitlerimizi iyi yaparız. İlçelerimizde merkezde adaylar için inşallah doğru kararlar veririz. Erzurum’da daha önce aldığımız oy oranının üzerinde oy alacağımızı düşünüyoruz. Vatandaşlarımız Başbakanımıza bizlere güveniyor. Gittiğimiz her yerde bu güvenin arttığını görüyoruz. Gösterilen teveccühe tanık oluyoruz. Bizim teşkilat olarak hedefimiz bütün belediyelerde seçimi kazanmak. Oy oranımız yüzde 70’in altında olmaz diye tahmin ediyoruz” iddiasında bulundu. 

“KIŞ OLİMPİYATLARINI HER PLATFORMDA KONUŞURUZ”

Erzurum’da, özellikle 2020 yaz olimpiyatlarının kaybedilmesi sonrasında dillendirilen ‘2020’yi kaybettik 2022 Kış olimpiyatlarını Erzurum’a alalım’şeklindeki söylemlerle ilgili olarak Kılıç, “Hükümetimiz döneminde özellikle kış turizmi ve kış sporları noktasında Erzurum’a Cumhuriyet tarihinden yapılmamış yatırımları yaptık. Bunu yaparken de ileriyi düşündük. Sayın Başbakanımız bunu 2011 Kış oyunları açılış töreninde gündeme getirmişti. Bizde bu gün neden olmasın diyoruz. Erzurum için olimpiyatlarda var olmak çok önemli. Tabi buna karar verecek olan başta Başbakanımız ve sporla ilgili bakanımız. Bu konuda çalışma yapılıp yapılmadığını şimdilik bilmiyorum. İnşallah biz ve milletvekillerimiz bu konunun takipçisi olacağız” dedi. 

“HASTANE TAMAMLANACAK” 

Müteahhit firmadan kaynaklanan sorunlar nedeniyle bir süredir inşaatı duran Bölge Eğitim Hastanesi kampusu ile ilgili olarak Kılıç, “Kimse endişe etmesin. Bizler bu süreci başından beri takip ediyoruz. Herkes bu konuda rahat olmalı. Bakanımız gitti de o yüzden olmadı diyenler var.  Sağlık bakanımızla yaklaşık yirmi gün önce konuştuğumuzda ihale çalışmalarının yapıldığını söyledi. Başbakanımızın da durumdan haberi var. Biraz vakit kaybı yaşansa da bu yatırım tamamlanacak, kimsenin endişesi olmasın” diye konuştu. 

“ETÜ’NÜN YERİ DOĞRUDUR” 

Danıştay tarafından yer problemi nedeniyle inşaatının yürütmesi durdurulan Erzurum Teknik Üniversitesi’nin durumu ile ilgili olarak da Kılıç, şunları söyledi: “İnanıyoruz ki Danıştay bu kararını bozacaktır. Erzurum’a ikinci üniversite için yer tespiti yapılırken uygun alanların hepsi masaya yatırıldı. En uygun yer olarak da bu alan seçildi. Seçim sırasında çok ciddi çalışmalar yapıldı. Bu alan daha önce imarlı bir biçimde zaten Atatürk Üniversitemize tahsisliydi. Şuan burası tarım arazisidir diye koparılan yaygara doğru değil. Rektörümüzle konuştuğumuzda evraklarla gördük ki burası tarım arazisi değil.  Bu tür kısır çekişmeler vakit kaybıdır. Biz üniversitemizi nasıl büyütürüz buna odaklanmalıyız. Erzurum gelecekte de eğitim şehri olmaya devam edecek. İnşallah hocamızla Teknik üniversitemiz yoluna devam edecektir.”