EĞİTİM Haber Girişi : 03 Aralık 2013 17:52

YURT KUR ÇALIŞANLARI MUTSUZ VE HUZURSUZ!

YURT KUR ÇALIŞANLARI MUTSUZ VE HUZURSUZ!

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zülfikar Kotanlı, “Yükseköğretim Kredi ve Yurtlar Kurumunda görev yapan eğitim çalışanlarının tayin, terfi ve görevde yükselmelerine dönük uygulamalar objektif ve hakkaniyetli bir hale getirilmelidir.Tayinlerde özür gurubunda olanlara öncelik sağlanmalıdır.” dedi. 
Kotanlı yaptığı açıklamada, “Yurt Müdürleri, Yurt Müdür Yardımcıları ve Yurt Yönetim Memurlarının görevde yükselmelerde öncelikli olmaları sağlanmalı, boş bulunan Bölge Müdür yardımcılığı kadrolarına kurum dışından yapılan atamalardan sonra da Yurt Müdür Yardımcılığına getirilmesi kurumda iş ve kaliteyi etkilediği gibi diğer personelinde kendilerini dışlanmış hissetmelerini sağlamaktadır. Bu nedenle dışarıdan atanmalar durdurulmalı, kurum içerisinden boş kadrolara atama yapılmalıdır. Bakanlığın ve Genel Müdürlüğün kararı ile Sözleşmeli Yurt Yönetim Memuru alınacak olması kurum çalışanlarını iyice huzursuz etmiştir.” diye konuştu.

DES Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zülfikar Kotanlı, “Yurt Kur gençliğine hizmet için 24 saat esasına dayalı çalışan yurt müdür yardımcıları ve yurt yönetim memurları her ay yerine göre 6-8 hatta 10 nöbet tutuyor. Bu nöbetlerin karşılığında aylık fazla çalışma ücreti olarak 60-70 TL alıyor aldığı bu ücreti de nöbetlerinde fazlasıyla yemeğe veriyor daha sonrada üvey evlat muamelesine maruz kalıyorlar. Daha önceleri öğrencilere verilen sabah kahvaltısından yararlanan tüm kurum personelinin yeniden bu uygulamanın içerisine alınmalarını ,1.45 kuruş olan mesai saat ücretinin artırılmasını, Nöbetçi memurluk uygulamasının başlatılmasını, kasacılık görevini de yürüten Yurt Yönetim Memurlarına yıpranma payı verilmesini, yurt yönetim memurlarının müktesepleri 5. dereceden aşağı düşürülmesi için çalışma yapılmasını VHKİ verilen 3. derecenin yurt yönetim memurlarına da verilmesini istiyorum.” dedi.
DES Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zülfikar Kotanlı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Oysa Türkiye ‘de tek ünvanlı memur yurt yönetim memurlarıdır, daha Önceleri 1961 yılından bu yana 2011 yılına kadar yani 50 yıl yarım asır Yılda bir kez ödenen kurum içi ikramiyeler 666 sayılı yasa ile ellerinden alınmış bu ikramiyeler kurum uygulaması olduğu gibi kazanılmış hak teşkil etmektedir ki tarafımızdan yargıya götürülmüştür.666 sayılı yasanın 12.maddesi Ü bendinin Anayasa Mahkemesi tarafından kaldırıldığı düşünüldüğünde kurum ikramiyelerinin 2014 yılından itibaren yeniden verilmesini beklemekteyiz. Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü koruma ve güvenlik görevlisi ve Yardımcı Hizmetler Sınıfı kadrolarında çalışan kadrolu personel in yaptığı işler özel şirketlere verildiğinden bu arkadaşlarımızın Genel İdari Hizmetler Sınıfında memur olarak atamaları yapılmadığı gibi bu arkadaşlarımız kendilerini dışlanmış hissetmekte kendilerini üvey evlat gibi görmektedirler.”