EKONOMİ Haber Girişi : 19 Nisan 2009 23:26

Yüksekova'da Kutlu Doğum etkinliği

Yüksekova'da Kutlu Doğum etkinliği
Yüksekova Kapalı Spor Salonu'nda dün kadınlara yönelik düzenlenen etkinlikten sonra bugün de erkeklere yönelik bir etkinlik düzenlendi.

Kutlama etkinliğine; Yüksekova Kaymakamı Mehmet Önal, Milli Eğitim Müdürü Hamza Anuş, İlçe Tapu sicil Müdürü Naif Aslan, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kasım Düzen, Yüksekova İlçe Müftüsü Mehmet Şahin, YY Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yakup Civelek, Dr. Adnan Memduhoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Daha sonra Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (sav) hayatı ile ilgili sinevizyon gösterisi yapıldı. Kutlamada Kutlu Doğum Haftası ile ilgili Yüksekova İlçe Müftüsü, YY Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Yakup Civelek ve Dr. Adnan Memduhoğlu birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen bilgi, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Belediye Başkanı Ruken Yetişkin, Kürtçe yaptığı konuşmasında, Kutlu Doğum Haftası'nı kutlayarak, "Çağımızda Peygamberimizin hoşgörüsü hâkim olmalıdır. Kürt halkı üzerinde sürdürülen inkâr politikası artık sona erdirilmelidir. Her insan yaratılışı neyi gerektiriyorsa öyle davranır. Kürt olarak dünyaya gelen kişi Kürtçe konuşur ve kültürünü yaşamak ister. Bunu 'Ben Müslüman'ım' diyen herkes görmelidir." dedi.

Yetişkin, Kutlu Doğum Haftası'nın barışa vesile olmasını diledi.

Konuşmaların ardından düzenlenen çeşitli yarışmalarda 1. gelen öğrencinin ödülünü Başkan Yetişkin, 2. gelen öğrencinin ödülünü ise Yüksekova Müftüsü Mehmet Şahin verdi.

Program, Kuran'ı Kerim'in okunması ve ilahilerle sona erdi. (CİHAN)