SPOR Haber Girişi : 28 Eylül 2013 16:31

Yüksek İrtifa Sporcu Kampı şekilleniyor

Yüksek İrtifa Sporcu Kampı şekilleniyor

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) koordinasyonunda yürütülmekte olan Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı Erzurum Uygulamasına Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğünce sunulan “Yüksek İrtifa Sporcu Kampı” isimli yeni proje başvurusuna yönelik fizibilite raporu Kalkınma Bakanlığı’nca onaylandı. 
Proje ile Erzurum’un sahip olduğu yüksek irtifa ve biyoklimatik iklim; başta futbol ve atletizm olmak üzere performansa dayalı sporlarda sezon öncesi hazırlık kamplarının düzenlemesine imkân sağlıyor. Bu imkânı değerlendirmek üzere Yüksek İrtifa Sporcu Kampı Projesi bünyesinde UEFA standartlarında 5 çim saha, 2 tenis kortu, 1 mini golf sahası, 1 okçuluk alanı, 1 idari bina, 1 makine parkı, 1 su deposu, 2 soyunma odası, aydınlatma sistemi ve 1005 kişilik portatif tribün inşa edilecek. Proje ile kentin sahip olduğu kış turizmi potansiyeline spor turizmi de entegre edilerek başta Palandöken Dağı olmak üzere kentte yer alan otellerin kış sezonu dışında yüksek doluluk oranı ile kullanılması sağlanmış olması amaçlanıyor. 
Yaklaşık 7 milyon TL’ye mal olacak ve 1 yıl içinde tamamlanacak tesisin uygulama projelerinin hazırlanması çalışmaların devam ettiği belirtildi.