ERZURUM Haber Girişi : 13 Mart 2018 11:02

Yöresel kıyafetli kayakçıların meşaleli - Türk Bayraklı gece kayağı büyüledi

Yöresel kıyafetli kayakçıların meşaleli - Türk Bayraklı gece kayağı büyüledi
Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı dolayısıyla, kutlama etkinliklerini Erzurum’da yapma kararı alan İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı hazırladıkları gösteriyle herkesin beğenisini topladılar.
Erzurum’a has yöresel kıyafetli kayakçıların sergilediği özel bir koreografiyle Palandökenden aşağı ellerinde Türk Bayrağı ve meşalelerle yapılan gece kayağı izleyenleri adeta büyüledi. 
Kadınların yöresel kıyafeti olan ‘’Bindallı’’ ve erkeklerin ‘’Dadaş Bar’’ kıyafetleriyle ilk kez yapılan meşaleli kayak gösterisi esnasında “Bar” şiiri okundu. Akabinde şehitlerin anısına saygı duruşu ve ardından hep bir ağızdan söylenen İstiklal Marşı karlı Palandöken dağından dünyaya yankılandı. 
İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakıf Başkanı Hadi Atalar, yaptığı konuşmasında, “Her sene 12 Mart tarihinde Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunu çeşitli etkinliklerle İstanbul’da kutlamaktayız. Bu sene yani 2018 yılının ayrı bir özelliği var. Erzurum halkı için özel anlamı olan 12 Mart tarihinin 100. Yılında farklı bir aktiviteler yapalım istedik ve bu sene tüm programımızı Erzurum’da gerçekleştirme kararı alarak oldukça kalabalık bir kafileyle memleketimize geldik. Dört günlük etkinlik programımızı büyük bir mutlulukla gerçekleştiriyoruz. Ülkemizin de bugün içinde bulunduğu hassas dönemden dolayı yani Afrin’de gerçekleşmekte olan Zeytin Dalı Harekatında mücadele eden kahraman Mehmetçiğimizin de yanında olduğumuzu belirterek, buradan Palandöken’den Afrin’e selam olsun diyoruz. İstanbul’dan gelen heyetimizle 100 yıl önce yaşanan o zor günleri hatırlamak adına ve verilen mücadeleleri yerinde yaşamak maksadıyla tabyalarımızı ziyaret ettik, şehitliklerimize giderek canlarını vatan uğruna feda eden kahraman şehitlerimizin aziz hatıralarını yad etmek istedik, dualar ettik mevlit okuduk” dedi. (iha)
Etiketler : kutlama
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.