KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 22 Haziran 2015 12:03

Yıldızlar kaymasın sergisi açıldı

Yıldızlar kaymasın  sergisi açıldı
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan Kız Çocuk Destek Merkezi'nde barınan çocuklar tarafından, ''Yıldızlar Kaymasın'' yılsonu el sanatları sergisi açıldı.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan Kız Çocuk Destek Merkezi'nde barınan çocuklar tarafından, ''Yıldızlar Kaymasın'' yılsonu el sanatları sergisi açıldı. 
Kız Çocuk Destek Merkezi'ndeki serginin açılışına Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları, Aziziye Halk Eğitim Merkez Müdürü Lokman Özdemir, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Tamer Ekinci, Kız Çocuk Destek Merkezi Müdürü Köksal Hurşit, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı kurumların yöneticileri ve kurum personeli katıldı.
Hurşit , serginin açılışında yaptığı konuşmada, Kız Çocuk Merkezi'nde barınan çocukların yıl boyunca yaptıkları el emeği, göz nuru çalışmaları sergilediklerini söyledi.
Hurşit, 16 çocuğun kurum atölyesinde Aziziye Halk Eğitim Merkezi usta öğreticisi tarafından el sanatları eğitimi aldığını anımsattı.
Serginin bu yıl üçüncüsünün açıldığını belirten Hurşit, '' El sanatları sergimizde 16 çocuğumuz tarafından açılan sergimizde birbirinden değişik el sanatları ürünleri beğeniye sunuldu. Sergide satışa sunulan ürünlerden elde ettiğimiz kazancı, kız çocuklarımızın sosyal etkinlikleri için kullanıyoruz'' dedi.
Abdulhakimoğulları ise sergideki el emeği göz nuru el sanatları ürünlerinin birbirinden özgün olduğunu belirterek, öğretmenlere ve çocuklara teşekkür etti.
Abdulhakimoğulları, çocukların yıl boyunca başarılı çalışmalara imza attıklarını belirterek, çocukların sosyal becerilerinin artması için bu gibi sergilerin önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.
Konuşmaların ardından, Yıldızlar Kaymasın El Sanatları Sergisi Abdulhakimoğulları, tarafından kesilen kurdeleyle açıldı.
Çocukların yaptığı ahşap boyamalar ve el işi ürünlerin yer aldığı sergi davetlilerin beğenisini kazandı.
Etiketler : sergi
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.