SPOR Haber Girişi : 28 Mayıs 2017 23:32

Yıldırım yumruk ringlere veda etti

Yıldırım yumruk ringlere veda etti
Türkiye Bayanlar Şampiyonası'nda 51 kiloda 3. olan Neşe Yıldırım antrenör olmak için eldivenlerini çıkardı.
Türkiye Bayanlar Şampiyonası'nda 51 kiloda 3. olan Neşe Yıldırım antrenör olmak için eldivenlerini çıkardı.
Erzurum'da küçük yaşlarda boksa başlayan 26 yaşındaki Neşe yıldırım, Fethiye'de yapılan 2017 Bayanlar Boks Şampiyonası'nda 51 kiloda Türkiye üçüncüsü olarak Erzurum'a dönmüştü. Bugüne kadar 15 resmi maçta eldiven giyen Yıldırım'ın özel maçlarda da il birinciliği bulunmakta. 
Yıllardır burnuna aldığı darbe nedeniyle burun kıkırdağında eğilme görülen genç boksör, geçtiğimiz günlerde ameliyat olarak antrenörlük yapmaya karar verdi.
Boks yapmak isteyen birçok genç kızın olduğunu söyleyen Neşe Yıldırım, " şehrimizde bayan antrenör olmadığı için genç kızlarımız ve çocuklarımız boksa mesafeli duruyorlar; oysa boks disiplin ve sportmenliğin üst seviyelerde olduğu bir spor dalıdır. Ayrıca hayalimdeki tek şey, madde bağımlısı olarak tanımlanan ve denetim serbestliğindeki erkek ve kız çocukları hiçbir karşılık beklemeden eğitmek ve onlara eldiven giydirerek, topluma kazandırmak istiyorum. Suça meyilli olan genç kardeşlerimize bu spor dalında fırsat verilmesi gerektiğine inanıyorum," dedi.  

Etiketler : boks
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.