GENEL Haber Girişi : 30 Temmuz 2018 14:13

YHS Güncellenmeli, 3600 Ek Gösterge Tüm Lisans Mezunlarına Verilmelidir.

YHS Güncellenmeli, 3600 Ek Gösterge Tüm Lisans Mezunlarına Verilmelidir.
Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, Yardımcı Hizmetler Sınıfının kaldırılması ve lisans mezunlarına 3600 ek gösterge verilmesiyle ilgili bir açıklama yaptı.

Yarım yüzyılı geçen bir hizmet tanımlamasının günün koşullarına uyum sağlayamayacağını belirten Taşkın, çoğu maddeleri değişmekle birlikte bugün ihtiyacı karşılamaktan uzak olan 657 Sayılı D.M.K. da yapılacak köklü değişikliklerle günün şartlarına uygun hale getirilebileceğine dikkat çekti.

Necip Taşkın, yazılı basın açıklamasında görüşlerini şu şekilde açıkladı: “Hastanelere ve sağlık merkezlerine gittiğiniz de görüyorsunuz; daha önce taşeron firmalar eliyle yürütülen temizlik hizmetleri, özel statüyle devlet bünyesine alınan taşeron elemanları tarafından yürütülmektedir. 657 Sayılı Kanunun Yardımcı Hizmetler Sınıfına dâhil olan personel ise, idare de memur eksikliğini tamamlayıcı ve idari odalar da evrak getir götür işlerine bakan odacı konumunda çalışmakta, çoğunluğu ise, VHKİ’nin yaptığı görevleri yapmaktadır. Yardımcı Hizmetler Sınıfına dâhil personel içerisinde lise, yüksekokul ve üniversite mezunu olanlar var. Çeşitli tarihlerde yapmış olduğumuz açıklamalar da Yardımcı Hizmetler Sınıfının kaldırılmasını talep etmiştik. Çünkü artık günümüz de ihtiyaç kalmamış bir sınıf uygulamasıdır. Yardımcı Hizmetler Sınıfına dâhil personel içinde lise ve üstü eğitim almış olanların sınavsız olarak memur kadrolarına geçirilmelerinin uygun olacağını düşünüyoruz.

Öte yandan kamu da çalışan lisans mezunlarının 3600 ek gösterge ile özlük haklarının yeniden düzenlenmesi konusu da önemini korumaktadır. Geçmişte gizlenerek yetkililerin yakınlarına verilen 3600 ek gösterge pek çok lisans mezununu mağdur etmiştir. Bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz. Kamu da çalışan lisans mezunları da 3600 ek göstergeyi önemsiyor ve dört gezle bekliyor. Eski Maliye Bakanı Sayın Naci Ağbal’da ‘Yapacağımız düzenlemeyle polisimiz, öğretmenlerimiz, hemşirelerimiz, din görevlilerimiz ve idarecilerin emeklilik ek göstergelerini 3600’e çıkaracağız. Bu düzenlemeden, halihazırda bu görevlerden emekli olmuş vatandaşlarımız da yararlanacak” açıklamasında bulunmuştu. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımız da bunun vaadini vermişti. Ek göstergenin 3600’e çıkarılmasıyla maaşlarda, emekli ikramiye ve emekli maaşlarında ciddi bir iyileştirme olacaktır.

Anadolu Sağlık Sen olarak, 3600 ek göstergenin sadece belirli hizmet kollarına verilmesine karşıyız. Bu konu da adil ve eşit hareket edilmesinden yanayız. Kamu da çalışan lisans mezunu herkesi kapsamalıdır. Ayrıca görev ve unvan ayırt etmeksizin lisans mezunu emekli tüm memurları kapsayacak şekilde bir düzenleme yapılmalıdır. Halen mevcut görev, unvan ve ek göstergeler bugünkü ihtiyacı karşılamaktan uzaktır. Güncellenmesi gereken bir sistem ile kamu hizmetleri yürütülmekte, iş görenler de bu sisteme göre çalıştırılmaktadır. Bilişim çağı olan günümüzde memur ihtiyaçları farklılaşmıştır. Sistem yenilenirken toplumun ve çalışanların ihtiyaçları dikkate alınarak yenilenmeli ve hiç kimse mağdur edilmemelidir.” (iha)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.