EĞİTİM Haber Girişi : 20 Mart 2014 20:01

YGS için bütün hazırlıklar tamam

YGS için bütün hazırlıklar tamam

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesi Sınav Koordinasyon Kurulu tarafından kentte bir dizi tedbirler alındı. ÖSYM Erzurum İl Sınav Merkezinde yaklaşık 24 bin adayın gireceği bildirdi. 

ÖSYM Erzurum Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Yavuz Demir, 23 Mart Pazar günü saat 10’da başlayacak olan sınavın 160 dakika süreceğini belirterek, şunları söyledi; “Kentte 99 binada yapılacak olan YGS’ye katılacak engelliler de bu sınava Sabancı İlköğretim Okulu’nda katılacak. Bu yılda karekod uygulaması yapılacaktır. Nüfus cüzdanlarını kaybeden adaylar sınava alınmadığından ötürü 23 Mart Pazar günü saat 07.00 ile 10.15 saatleri arasında, sınava giriş belgesi ile bir fotoğrafını yanında getiren adaylara Palandöken Nüfus Müdürlüğünce nüfus cüzdanı verilecektir. Öğrenci ve görevliler dahil herkesin sınav öncesi kimliklerinin kontrol edilerek sınav binalarına alınacaktır. Sınava girecek öğrenciler ve görevliler dahil (BSS, BSY, BY, SB, G, Hizmetli) herkes görev kartları, nüfus cüzdanı veya pasaportla sınav binalarına alınacaktır. (Personel, mesleki kimlikler, ehliyet ve özel kimlik belgesi kabul edilmeyecektir). Sınav günü toplu taşıma araçlarının yeterli sayıda hizmet vermelerini sağlamak amacıyla belediye nezdinde gerekli tedbirler alınmıştır. Sınav yapılacak binalarda sınav günü elektrik ve su kesintisi yapılmaması için ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından gerekli önlemler alınacaktır. Sınav yapılacak yerlerde gürültü kirliliği yaşanmaması için Emniyet, Jandarma, Belediye ve Güvenlik birimleri gerekli önlemleri alacaklardır. Sınav günü sınav görevlileri ve adayların her türlü delici ve kesici alet, ateşli silah, çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, anahtarlık, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth ve benzeri cihazlar ile kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük (alyans hariç), broş ve diğer takılar, her türlü plastik, cam eşya ve metal içerikli eşyalar, her türlü elektronik/mekanik cihaz ve her türlü müsvedde kâğıt, defter, ders notu, kitap, sözlük, dergi, gazete ve benzeri yayınlar ile sınav binalarına girmesine izin verilmeyecektir.

Sınav boyunca sınavların yapıldığı okulların bulunduğu bölge ve mevkilerde araçlardan kaynaklanan gürültünün önüne geçebilmek için, klakson çalan, radyo/teyplerini dışarıya taşacak şekilde rahatsız edici tarzda kullanan, yüksek ses çıkartan egzoz takılı bulunan ve çevredekileri rahatsız edici şekilde araç kullananlara yönelik gerekli tüm tedbirlerin alınmasını, ayrıca belirtilen yerlerde yine bu süreler içerisinde kamyon, çekici gibi yük taşımacılığı yapan ağır tonajlı araçların girmelerini önlenmesini ve iş makinelerinin çalışmalarına izin verilmeyecektir.

ÖSYM Erzurum İl Sınav Merkezi olarak halkımızın da bu konuya hassasiyetle eğilmesini kendi çocuklarımız sınava girecek gibi emniyet güçlerine yardımcı olmalarını ve sınavın sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için gerekli önemi vermesini istiyoruz.”