ERZURUM Haber Girişi : 12 Mart 2015 07:50

Yeşilyurt'tan Erol Yarar'a: Çok istiyorsan istifa et, siyasete gir!

Yeşilyurt'tan Erol Yarar'a: Çok istiyorsan istifa et, siyasete gir!
Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar'ın "Erzurum milletvekilleri Erzurum'un aleyhine çalışıyor" açıklamasına AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt sert tepki gösterdi. Yeşilyurt, "Siyaset yapmayı çok istiyorsan istifa et, siyasete gir!" dedi.
Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar'ın "AK Parti Erzurum milletvekilleri, Erzurum'un aleyhine çalışıyor" sözlerine tepkiler giderek artıyor. Yarar'ın gerek eski başkan Özer Ayık gerekse siyasi içerikli açıklamalarına toplumun her kesiminden sert tepkiler gelirken, son açıklama AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt'tan geldi. Yeşilyurt, "Çok istiyorsan istifa et, siyasete gir!" sözleriyle, Erol Yarar'a tepkisini dile getirdi. 
Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar'ın sözlerini "haddini aşan" ve "talihsiz sözler" olarak nitelendiren AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, "Kayak Federasyonu Başkanı, siyasi değerlendirmelerden uzak durup, sadece kendi işine odaklanmalıdır. İşini yapmalıdır. Sporcu yetişmeli, spor organizasyonları yapmalıdır. Açıklamalarını, değerlendirmelerini kabullenmemiz mümkün değil" dedi. 
AK Parti çatısı altında hizmet veren her milletvekilinin Erzurum'a hizmet etmek için gece-gündüz mücadele ettiğini söyleyen Yeşilyurt, "Hiçbir milletvekilimizin Erzurum'un aleyhine çalıştığını kimse söyleyemez. Bu doğru bir ifade olmaz. Değil milletvekili, bu şehirde yaşayan hiçbir birey, şehrine ihanette bulunmaz. Hele hele başbakanımız ve bakanlarımızın "ittifak" ettiği bir konuda, milletvekillerimizin farklı bir yaklaşımda bulunması da düşünülemez" diye konuştu. 
"ÇOK İSTİYORSAN 
SİYASETE GİR!"
Erol Yarar'ın bu değerlendirmesinin ve milletvekili tarifi yapmasının aday adaylığı sürecine denk gelmesini de "manidar" bulduklarını söyleyen Yeşilyurt, "Açık söyleyeyim, Kayak Federasyonu Başkanı siyaset yapamaz, yapmamalıdır. Sayın Yarar'ı kendi işine bakmaya davet ediyorum. Erzurum'a yön vermeye kalkışmak, siyaseti dizayn etme girişimi onun işi değildir. Bunlar haddini aşan davranışlardır. Eğer siyaset yapmak istiyorsa, görevinden istifa eder, siyasete girer. Bunun yolu budur. Aksi takdirde, federasyonun görev sorumluluğu içerisinde hareket etmeli, spora odaklanmalı, başarılı sporcular yetiştirmek için çalışmalıdır" dedi. 
"Erol Yarar ile ilgili Spor Bakanlığı düzeyinde bir girişiminiz olacak mı?" sorusuna ise Yeşilyurt, "Hayır olmayacak. Aslına bakarsanız, çok ciddiye alınacak, üzerinde yoğunlaşılacak bir durum değil. Sadece haddini aşan beyanlarının karşılıksız kalmaması için bu açıklamayı yapmayı uygun gördük" cevabını verdi... 
Etiketler : yeşilyurt
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.