GÜNCEL Haber Girişi : 21 Mayıs 2017 22:50

Yazarımız Türkiye'yi temsilen Kazakistan'da

Yazarımız Türkiye'yi temsilen Kazakistan'da
Gazetemizin yazarlarından Zekiye Çomaklı, Türk Dünyası'nın UNESCO'su olan TÜRKSOY (Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı) tarafından Türkiye'yi temsilen Kazakistan'da gerçekleştirilen ''Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'' Edebiy
Gazetemizin yazarlarından Zekiye Çomaklı, 1993yılında, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Türkiye cumhuriyeti kültür bakanları tarafından imzalanan anlaşmayla kurulmuş ve Türk Dünyası'nın UNESCO'su olan TÜRKSOY (Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı) tarafından Türkiye'yi temsilen Kazakistan'da gerçekleştirilen "Türk Dünyası Yazarlar Buluşması" Edebiyat Etkinliğine davet edildi.
Geçtiğimiz hafta Edebiyat etkinliklerine katılmak için Kazakistan'a giden Çomaklı " TÜRKSOY Başkanı ve Türkistan Valisinin bizleri kapıda karşılaması insanaYeseviyurdunda , buraların yabancısı olmadığınız hissini veriyor. Türk halklarının gönül birlikteliğini ve kardeşliğini güçlendirmek, ortak Türk kültürünü gelecek nesillere aktarmak ve dünyaya tanıtmak için çalışmalar yapan Uluslararası bir teşkilat olan TÜRKSOY'un şahsımı daveti, özellikle Türkiye'yi temsil etmek durumu beni ziyadesi ile onurlandırmıştır. 
Üye ülkelerin yazarları ve Tataristan, Başkurdistan, Altay, Saha, Tıva, Hakas Cumhuriyeti ve Moldova'ya bağlı Gagavuz gibi gözlemci ülkelerden 51 yazar ve şairlerinin katıldığı Yazarlar Buluşmasında yapılan toplantıların ana konusu "ortak dil" kurulması idi.
Yazarımız Çomaklı konuşmasında dil birliğinden bahsederken "Sayın Nursultan Nazarbayev'inbaşkanlığında "Yeniden Diriliş" adı ile yürütülmeye çalışılan bu proje Dünya Türkleri için oldukça önem taşıyan bir politikadır. İnsanlar kendilerini en iyi Edebiyat ile anlatırlar. Kişiler ölür, eserler kalır. Onun için geleceğe çok şeyler bırakabileceğine inandığım bu projeden dolayı kendisine şükranlarımı sunarım." Dedi
Beş günlük etkinlik sonunda şehir gezileri yapılarak program sona erdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.